visgraat vloer
Living

Een visgraat vloer leggen? Lees deze tips!

Het wordt in Nederland steeds populairder om een visgraat vloer te leggen. De vloer heeft namelijk enorm veel voordelen voor het interieur. Je kunt de visgraat vloer namelijk erg goed combineren met verschillende interieurstijlen. Heb je bijvoorbeeld een klassiek interieur met veel houtkleuren? Dan past een visgraat laminaat vloer erg goed! Heb je daarentegen juist een heel modern interieur? Dan kun je de keuze maken voor een visgraat PVC vloer. In dit blog bericht willen we je graag tips geven voor het aanleggen van een visgraat vloer.

Kies het materiaal van de vloer

Als je een visgraat vloer wilt gaan leggen, is het erg verstandig om eerst het materiaal te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een visgraat laminaat vloer. Deze vloer is perfect geschikt om een visgraat vloer mee te leggen. Daarnaast kun je ook de keuze maken voor een visgraat PVC vloer. Deze vloer kun je erg gemakkelijk leggen en is geschikt voor enorm veel verschillende interieuren. Al met al is het belangrijk dat je het juiste materiaal kiest voor de visgraat vloer. Je moet er immers nog enorm lang mee doen!

Een visgraat laminaat vloer leggen

Zoals aangegeven, kun je de keuze maken voor het leggen van een visgraat laminaat vloer. Deze vloer brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Allereerst kun je de vloer zeer gemakkelijk zelf leggen. Laminaat komt namelijk met een handig kliksysteem. Hierdoor leg je hem erg gemakkelijk zelf. Je begint aan een kant met leggen. Vervolgens klik je de verschillende laminaat planken gemakkelijk in elkaar. Je hoeft daarnaast de vloer ook niet vast te lijmen of dergelijke, waardoor je hem altijd weer gemakkelijk weg kunt halen. Daarnaast heeft laminaat ook verschillende vormen en kleuren die je kunt kiezen. De meest gekozen variant is de houtlook. Dit geeft een zeer mooie look en feel aan de woning. 

Ga jij een nieuwe visgraat vloer leggen? Kijk dan snel op Floer.nl. Dit is de specialist op het gebied van laminaat en PVC vloeren!

PVC visgraat vloer leggen

Een andere materiaalkeuze die je kunt maken is een visgraat PVC vloer. PVC is namelijk een zeer goed materiaal om een vloer te leggen. Je legt een PVC vloer gemakkelijk zelf. De stroken PVC zijn namelijk erg gemakkelijk op maat te maken. Je gebruikt hier enkel een stanleymes voor. Daarnaast hoef je alleen maar de vloer te lijmen en het PVC neer te leggen. Om een visgraat vloer te maken, leg je de verschillende stroken schuin naar elkaar toe. Vervolgens krijg je een mooi visgraat effect. Wil je de vloer in de woonkamer leggen? Dan leent het PVC zich er perfect voor om vloerverwarming aan te leggen. Doordat het materiaal relatief dun is, kan de warmte er erg gemakkelijk doorheen komen om het hele huis te verwarmen. Hierdoor ga je zeer efficiënt om met de energie en bespaar je direct op de energiekosten.

Een visgraat vloer combineren met je interieur

Een visgraat vloer is een zeer populaire vloer. Dit geeft je tevens de mogelijkheid om hem te combineren met enorm veel verschillende interieurstijlen. Doordat de vloer een leuk patroon heeft, kun je er goed aan doen om de vloer te laten stralen zoals hij is. Je hoeft bijvoorbeeld geen vloerkleden neer te leggen om de vloer te versieren. Daarnaast kan je erg leuk de houtlook door laten komen. Kies bijvoorbeeld voor mooie, houten meubels om de meubels te combineren met de vloer. Daarnaast kun je ook erg leuk houten hanglampen ophangen om de hele ruimte te combineren met elkaar.

Reacties uitgeschakeld voor Een visgraat vloer leggen? Lees deze tips!