warme sfeer met behang
Interior,  Living

Een warme sfeer creëren met behang

Je kunt op allerlei manieren fijne sfeer in je huis creëren. Zo kun je je interieur aankleden met accessoires of een mooi vloerkleed neerleggen, maar je kunt er ook voor kiezen die sfeer te maken met behang. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verschillende soorten behang beschikbaar waar dat erg goed mee gaat. Zo is er structuur behang of behang met mooie patronen, maar ook met behang in een enkele kleur zet je direct een sfeer neer. Hieronder gaan we verder in op de vraag ‘Hoe creëer ik een fijne sfeer met behang?’

Veel verschillende soorten behang

Zoals gezegd zijn er natuurlijk een hele hoop verschillende soorten behang verkrijgbaar. En elke soort behang kan er in een woning voor zorgen dat er meer sfeer komt. Je kunt er voor kiezen om een gehele kamer te behangen met een bepaald motief, maar je kunt er ook voor kiezen om een muur te behangen en de andere muren van de kamer juist egaal te houden met een verfkleur. Op die manier creëer je heel makkelijk de sfeer in huis die jij voor ogen hebt. Vooral diep donkerblauw en donkergroen zijn op dit moment erg populair.

Monotone kleur verf in combinatie met behang 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kamer geheel in een blauwe of groene kleur te verven. Vervolgens neem je een behang waar een van de kleuren in voorkomt. Wanneer je voor groen kiest, kun je bijvoorbeeld voor een behang kiezen waar planten in voor komen of een tropisch element in zit.  Je kunt hetzelfde doen met bijvoorbeeld de kleur bruin. Wanneer de kamer geheel bruin is, kun je een behang kiezen met een bruine tint. Dit geeft een warm effect. Uiteraard hoeft dit dan niet identiek die kleur te zijn. Sterker nog, je kunt er ook van loslaten en juist een behang te kiezen met andere kleuren, maar die wel goed kiezen bij, in dit geval, bruin.

Combineer licht met donker

Een witte of lichte kamer kan ook prima een behang gebruiken om het wat gezelliger te maken. Je kan dan eigenlijk voor alle kleuren kiezen omdat de muren licht zijn en het daardoor niet heel snel druk zal worden. Experimenteer bijvoorbeeld maar eens met een hele donkere kleur. Je zult zien dat als je dit goed toepast, je je in een museum of fancy hotel waant.

Behang met geometrische print

Voor een Scandinavisch interieur is een behang met geometrische print heel leuk en sluit goed aan op die sfeer. Voor een industrieel interieur zijn juist de soorten behang met bijvoorbeeld een betonlook een perfecte match. Doordat behang vaak dé eyecatcher is in het interieur, heb je een stuk minder accessoires nodig om je woonkamer sfeervol te maken. 

Reacties uitgeschakeld voor Een warme sfeer creëren met behang