Travel

Een yoga cursus in India. Wat kun je verwachten?

Misschien doe je al veel yoga en wil je deze practice graag verdiepen. Waar kun je dat beter doen dan waar yoga vandaan komt: India. Al veel yoga liefhebbers zijn je voorgegaan en ze spreken allemaal over een hele bijzondere ervaring. Maar wat kun je eigenlijk van een yoga cursus in India verwachten? En hoe bereid je jezelf het beste voor?

Intens en leerzaam

Een yoga cursus in India mag absoluut niet vergeleken worden met een paar uurtjes yoga per week. Je kiest er natuurlijk ook voor om er echt iets te leren, de diepte in te gaan. Een cursus duurt vaak een maand, of langer, met een programma van zes dagen per week. Er wordt veel discipline van je verwacht, want het is elke dag vroeg op staan en tot negen uur in de avond doorgaan. De dagen worden gevuld met theorie, filosofie, meditatie, anatomie en natuurlijk yoga. Een voorbeeld hoe het dagprogramma eruit zou kunnen zien:

06:00 – 07:00 meditatie, zingen, lezingen

07:15 – 07:45 Ontbijt wordt in stilte gedaan

08:00 – 11:15 didactische technieken / praktijk: leren les te geven

11:30 – 12:00 Lunch wordt in stilte gedaan

12:15 – 12:45 Karma Yoga: denk aan schoonmaken, tuinieren enz.

13:00 – 14:45 filosofie, anatomie

15:15 – 17:15 Yoga asana les

17:30 – 18:00 Avondeten

19:00 – 19:30 meditatie, zingen, lezingen

19:30 – 20:00 Zelfstudie

20:00 Kruidenthee

21:30 Lichten uit

Tijdens de cursus eet je enkel vegetarisch of zelf veganistisch, is er vaak geen wifi (of speciale momenten daarvoor) en veel meditatie. Je zou het dus ook kunnen beschouwen als een vorm van retraite. Een retraite waar je niet een sport leert, maar een bepaalde levensbeschouwing, want dat is waar yoga over gaat. Aan het eind van de cursus krijg je vaak een examen om je opgedane kennis te testen.

Voorbereiding?

Je moet je ten eerste natuurlijk goed voorbereiden voor een reis naar India. Een India visum aanvragen, de juiste vaccinaties krijgen en een vliegticket boeken. Voor de cursus hoef je vaak niet in op-en-top vorm te zijn, al zal dit het wel makkelijker maken. Het zal je redelijk wat spierpijn besparen. En bereid je voor op een intense, heftige en vooral hele bijzondere ervaring!   

Reacties uitgeschakeld voor Een yoga cursus in India. Wat kun je verwachten?