Living

Eiken tafelblad inspiratie: Wat doe je met de noesten?

Vaak kun je een rustiek eiken tafelblad bestellen met ‘gevulde noesten’, dat is ook het geval bij EIKENvakman.nl – een webshop gespecialiseerd in eiken tafelbladen op maat -, maar hoe werkt dit nou eigenlijk precies en waar moet je rekening mee houden? 

To vul or not to vul..

Ga je voor een rustiek eiken tafelblad met ‘open noesten’, of laat je ze vullen? Vanuit praktisch oogpunt is een egaal blad met gevulde noesten, zeker bij een eetkamertafel, zeker het overwegen waard is, wat doe jij?

Allereerst even een korte toelichting over het vullen van noesten. Bij EIKENvakman worden alle tafelbladen, voor uitlevering, uitgebreid nagelopen. Vandaar dan ook dat wij ervoor gekozen hebben om het vullen van de noesten – zonder extra kosten – als service toe te voegen. Hierbij worden alle oneffenheden, zoals noesten en de wat grovere scheurtjes, gevuld met 2 componenten vulmiddel. Hierbij kun je kiezen uit twee kleuren; Licht eiken en zwart. 

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je kiest voor het laten vullen van de noesten en oneffenheden wordt het tafelblad, na het vullen van de noesten, nogmaals geschaafd. Dit kan ervoor zorgen dat de kleur van de 2-componenten vulmiddel lichter op kleurt. Licht eiken kan richting het witachtige aanzitten en in het geval van de kleur zwart kan het zijn dat het vulmiddel grijsachtig oog na het schaven. Wanneer je het eikenhout vervolgens behandeld, met olie of lak, zal het 2-componenten vulmiddel (vloeibaar hout) weer donkerder kleuren.

Minder sfeer….

Veel mensen kiezen juist voor rustiek eikenhout voor de levendige uitstraling, en daar horen de open noesten en open scheuren juist bij (vinden deze mensen!). De keuze is natuurlijk helemaal aan jou, wij begrijpen het praktische oogpunt, maar wij begrijpen ook de charme van ‘onbehandeld’ rustiek eikenhout… veel succes met het maken van een passende keuze!

Open of gevuld, stoere tafelpoten horen erbij!

Waar je ook voor kiest, bij ons bestel je – naast het tafelblad naar wens – ook alle andere zaken voor een complete eiken tafel zoals de juiste olie / lak en natuurlijk ook prachtige tafelpoten. Op dit moment zijn met name onder stalen tafelpoten erg populair. Onze stalen tafelpoten worden gepoedercoat en zijn voorzien van een lichte structuur in het oppervlakte (niet glad), die minder gevoelig voor beschadigingen en minder krasgevoelig is. Ook heel praktisch dus. Bekijk hier alle tafelpoten staal van EIKENvakman.nl >>Reacties uitgeschakeld voor Eiken tafelblad inspiratie: Wat doe je met de noesten?