mitsubishi
Hip and happening

Enkele leuke feiten over Mitsubishi 

Iedereen kent de legendarische strijd tussen de Subaru Impreza WRX STI en de Mitsubishi Lancer Evolution. Maar Mitsubishi is als fabrikant niet beperkt tot alleen auto’s. Ze zijn al meer dan een eeuw actief in de productie van innovatieve technologie.

Van rallyauto’s tot schepen en vliegtuigen, Mitsubishi’s brede aanbod maakt het moeilijk om het merk te negeren. Laten we dus eens kijken naar enkele interessante dingen die Mitsubishi in de loop van de tijd heeft ondernomen.

Kamikaze

Afgezien van het bouwen van geweldige sportwagens, is dit 148 jaar oude bedrijf een van de meest invloedrijke fabrikanten sinds de Tweede Wereldoorlog, toen het onder de directeur, Dr. Jiro Horikkoshi, vliegtuigen produceerde. Dit waren de vliegtuigen die in de latere stadia van de oorlog door Kamikaze-piloten werden gebruikt. Het meest populaire vliegtuig uit die tijd, de “Zero”, werd beschouwd als het meest capabele vliegtuig met uitstekende manoeuvreerbaarheid en een zeer groot bereik.

Het logo

Niet dat Mitsubishi auto’s ruitvormig zijn, maar de woorden waaruit Mitsubishi bestaat, duiden een ruit of een ruitvorm aan. Het woord “Mitsu” betekent drie en “Hishi” is een plant die ruitvormige bladeren heeft. Het logo met drie diamanten is meer dan 30 jaar geleden ontworpen. Hier is een leuk feit; Jackie Chan is een grote fan van de fabrikant en werkt zelfs samen met het bedrijf, dus alleen Mitsubishi-auto’s komen in zijn films voor.

Mitsubishi als scheeps fabrikant

Mitsubishi Motors is in 1970 ontstaan ​​als autobedrijf, als dochteronderneming van MHI. Afkomstig uit een lijn van conglomeraten, bestond Mitsubishi sinds de jaren 1870 uit vele kleine bedrijven. En in 1917 ontstond de MHI of Mitsubishi Shipbuilding Company.

De automobiel kant is dus slechts één aspect van Mitsubishi. Het bedrijf is ook betrokken bij telecommunicatie-, scheepsbouw-, chemie- en zware industrie, om er maar een paar te noemen.

De uitvinders van maatschappelijk verantwoord ondernemen

De vierde president van Mitsubishi, Koyata Iwasaki, was een groot voorstander van drie kernwaarden: maatschappelijk verantwoord ondernemen, integriteit/eerlijkheid en wereldwijd begrip door middel van goed zaken doen. En dankzij zo’n universele aanpak heeft Mitsubishi zijn succes uitgebreid naar 160 landen over de hele wereld. Mitsubishi heeft ook een alliantie gevormd met Renault en Nissan, maar Mitsubishi heeft geen productiefaciliteiten in Europa, noch in Noord-Amerika. Dus alle Mitsubishi-builds worden vanuit Japan geëxporteerd.

Auto’s soepel laten rijden door middel van ‘Silent Shaft’

Mitsubishi’s ervaring met vliegtuigbouw kwam goed van pas in 1975, toen ze inline-viercilindermotoren verfijnden door onnodige trillingen weg te werken. Dit was mogelijk omdat ze pionierden met de balansassen. Aanvankelijk ‘Silent Shaft’ genoemd.

De hele wetenschap van ‘Silent Shaft’, of balansas, omvat het tegengaan van de trillingen die elke zuiger genereert tijdens het bewegen. Met verminderde trillingen nam de efficiëntie toe en maakten het de auto’s veel soepeler om in te rijden.

Mitsubishi heeft een record wat betreft elektrische auto’s

Mitsubishi is op zoveel gebieden een pionier geweest en hun toewijding aan het produceren van groene en duurzame auto’s is vrij bekend in auto kringen. De i-MiEV-stadsauto was Mitsubishi’s eerste elektrische auto, die het record heeft voor het eerste elektrische voertuig dat 10.000 verkochte eenheden bereikte. Mitsubishi werkt sinds 1970 aan elektrische voertuigen, mede vanwege hun uiteenlopende interesses in elektronica. Dit Japanse conglomeraat bouwt namelijk ook AC-units, liften, roltrappen, zonnepanelen en zelfs robots!

Mitsubishi en hun elektrische sportieve prestaties.

Mitsubishi is niet alleen een rallylegende, maar heeft ook elektrische voertuigen gebruikt om deel te nemen aan sportwedstrijden. Een van de bekendste is de Pikes Peak International Hill Climb. Dit is vier jaar voordat Volkswagen hun ID R debuteerde en een record vestigde van 8:57:118 minuten!

Reacties uitgeschakeld voor Enkele leuke feiten over Mitsubishi