muggen
Living

Ga de strijd aan met muggen en ongedierte

Het is soms lastig om muggen en ongedierte buiten de deur te houden. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar, waardoor je een stuk minder last hebt van vervelende beesten. In dit artikel lees je er over!

Hou het schoon

Het mijden van ongedierte start bij het schoonhouden van huis en tuin. Etensresten, andere viezigheden en vochtigheid trekken allemaal onfrisse gasten als kakkerlakken, mieren en vliegen aan. Door te stofzuigen en schoon te maken zal ongedierte je woning een stuk onaantrekkelijker vinden. Ook het goed opbergen van voedsel en luchten helpt.

Het effect van een plant

Het klinkt misschien wat luguber, maar een vleesetende plant zorgt ervoor dat er een stuk minder insecten in je woning aanwezig zijn. Vliegen, muggen en fruitvliegen zijn niet veilig in de buurt van deze plant.

Naast een vleesetende plant kun je er ook voor kiezen om een sterk geurende plant nabij een raam of deur te zetten. Een lavendel plant zorgt er zo bijvoorbeeld voor dat insecten niet graag naar binnen gaan. Deze houden namelijk niet van dit soort geuren. Het helpt niet alleen, maar staat ook gezellig in het interieur.

Kruiden

Net als planten hebben kruiden ook bepaalde geuren. Muggen houden niet van de zure geur die afkomstig is van citronella of limoengras. Basilicum houdt vliegen buiten de deur, en salie of knoflook zijn niet favoriet bij fruitvliegjes. Mieren kunnen geweerd worden met wat kaneel of peper.

Een plissé hordeur voor de schuifpui

Wanneer je een schuifpui in je woning hebt, zal het regelmatig voorkomen dat je ongedierte en muggen in je woning aantreft. Hoewel het fijn is dat je buiten naar binnen haalt, heb je natuurlijk liever niet dat ongedierte je woonplezier aantast.

Gelukkig is er een plissé hordeur voor schuifpui beschikbaar. Een plissé hordeur zorgt ervoor dat je met een gerust hart de deur van de schuifpui open kan laten. Het materiaal van de hordeur zorgt er voor dat er wel frisse lucht naar binnen kan, maar geen ongedierte. Zo kun je alsnog genieten van de voordelen van een schuifpui zonder dat je vervolgens lange tijd bezig bent met het bestrijden van muggen en ongedierte. Een plissé hordeur heeft vaak een opening, waardoor het geen probleem is om in en uit te lopen.

Reacties uitgeschakeld voor Ga de strijd aan met muggen en ongedierte