boek een surfvakantie
Travel

Ga lekker surfen deze zomer

Nu we de koude wintermaanden ingegaan zijn is het natuurlijk zalig om alvast na te denken over wat warmere oorden en de vakanties voor 2019 al wat voor uit te plannen. Met zo veel mogelijkheden is het soms moeilijk kiezen. Wat een echte reistrend voor 2019 is, zijn actieve sport vakanties. Deze vakanties waar een sport centraal staat kan je vaak ook combineren met wat rustigere activiteiten voor de ontspanning. 

Deze actieve sportvakanties zie je in veel verschillende sporten terug. Van paardrijden tot voetballen en van kitesurfen tot ‘gewoon’ surfen. Surfen is misschien wel de allerleukste watersport die er bestaat. Heerlijk met je surfplank in het water onder een stralende zon. Peddelen, surfen en zwemmen. Heerlijk! 

We kennen het surfen voornamelijk van de prachtige verre vakantie oorden. Bali is zo een surf paradijs. Ook bij de Nederlandse reiziger staat Bali al jaren lang op nummer één als het om surfbestemmingen gaat. De stranden van Seminyak, Uluwatu en Canggu staan bekend om de vele surftoeristen die proberen de wilde golven te trotseren en er ook nog cool uit te zien terwijl ze dit doen. In tropische oorden surfen staat bij velen hoog op hun verlanglijstje, maar wist je dat je ook kan surfen in Nederland? 

Vooral in de zomermaanden, wat ook gezien wordt als het hoogseizoen voor de surfsport, worden surfkampen georganiseerd. Deelnemen aan een surfkamp hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Met vriendinnen op surfkamp gaan is natuurlijk ontzettend gaaf en super gezellig. Een surfkamp is werkelijk waar voor alle leeftijden. Van jong tot oud en alles wat er tussen in zit, voor iedereen is er wel een passend surfkamp te vinden. 

Misschien vraag je je af wat je precies tijdens zo een surfkamp kunt verwachten? 
We hebben verschillende surfkampen onder de loep genomen, ze met elkaar vergeleken en een korte samenvatting voor je gemaakt. 

Vaak wordt er op de eerste dag een leuke borrel georganiseerd. Hier zul jij de rest van de groep ontmoeten, de groepsleiders, de surfinstructeurs en wordt er verteld wat de kamer indeling is. De accommodatie type kunnen enorm verschillen. Van hostel concepten waarbij je kamers deelt, van tent vakanties tot luxe hotel kamers en villa’s. Alles is mogelijk en zo kun je dus kiezen wat het beste aansluit bij jou. 

Op de borrel, ook wel de officiële intake zul je een uitleg krijgen over wat je gedurende de vakantie kunt verwachten, zal er uitgelegd worden wanneer je gaat surfen en welke activiteiten je de rest van de dag kunt doen. Ook hier in zullen veel verschillen zijn. Je hebt kampen waarbij elk uur van de dag georganiseerd wordt en er een vast programma is opgesteld maar er zijn ook kampen waarbij je een dagdeel surft en een dagdeel zelf kunt doen wat je wilt doen. 

Ook wordt er op deze eerste dag gekeken wat jouw niveau momenteel is. Ben je een beginner of een echte surfexpert? Zo wordt er een schema opgesteld zodat jij de best passende lessen en begeleiding kunt krijgen. Daarna ga je met z’n alle naar het strand. Eerst oefen je met z’n alle op ‘het droge’, op het zand op het strand. Dit kan nog al eens voor grappige momenten zorgen en is goed voor de teambuilding. Na gemiddeld 2 uur oefenen en theorie ga je het water in. 

De meeste kampen delen de dag in twee delen. Het surf gedeelte en het ‘vrije’ gedeelte. Ook wordt er bij deze surfkampen samen gezellig gegeten en gedronken en wordt de vakantie vaak afgesloten met een gezellig feestje. 
Als dit niet als een topreis klinkt weten wij het ook niet meer. Je bent lekker actief bezig, super goed voor je gezondheid, je leert iets nieuws of verbeterd een skill en ontmoet toffe nieuwe mensen! 

Dus waar wacht je nog op? Boek een surfvakantie!

Reacties uitgeschakeld voor Ga lekker surfen deze zomer