makkelijke kamerplanten
Interior,  Living

Geen groene vingers? Dit zijn de vier makkelijkste kamerplanten


Kamerplanten fleuren je huis op, kunnen de lucht zuiveren en zien er mooi uit. Allemaal voordelen waar je ook van kunt profiteren als je geen groene vingers hebt. Dit zijn vier gemakkelijke kamerplanten:

  1. Aloë vera

Aloë vera ziet er niet alleen mooi uit en is daarnaast gemakkelijk te verzorgen. Je kunt de gel uit de bladeren ook eten en gebruiken om je huid te verzorgen. De plant houdt van overvloedig zonlicht, zolang het maar indirect is. Geef hem zo nu en dan water. Zet de plant verder in een vrij grote pot, want hij heeft graag veel ruimte om te groeien.

  1. Ficus

De ficusfamilie omvat een breed scala aan planten. Ze houden allemaal van licht, dus zet ze op een goed verlichte plaats in huis. Het beste is een plek die zo’n 12 uur per dag direct zonlicht krijgt. Geef de ficus één keer per week zoveel water dat het overtollige water uit de pot loopt. Knip verdroogde gele uiteinden van bladeren af om ruimte te maken voor nieuwe scheuten.

  1. Cactus

Cactussen zijn misschien wel de ideale kamerplanten omdat ze vrijwel geen verzorging nodig hebben. Ze houden van zonlicht en hebben niet zo veel water nodig. Sommige cactussen kunnen maar liefst vier maanden zonder één druppel water.

  1. Vetplanten

Vetplanten houden van overvloedig zonlicht; ze hebben ten minste drie uur directe zon per dag nodig. Net als cactussen hebben ze niet zo’n grote hoeveelheid water nodig. Een goede vuistregel is dat je een vetplant pas water moet geven als de grond helemaal droog is. Vetplanten heb je in allerlei soorten en maten. Combineer ze samen op de vensterbank voor een speels effect.

Als je van bloeiende planten houdt, dan is een kalanchoë perfect. Er zijn grote soorten die prachtige bloemen hebben, zoals de Magic Bells.

Wat als je toch een andere plant wilt?

Als je een plant wilt die vaker water nodig heeft, dan kun je een plantenbak voor binnen kopen die een waterreservoir bevat. Op deze manier is het geen probleem als je een keer vergeet om de plant water te geven.

Reacties uitgeschakeld voor Geen groene vingers? Dit zijn de vier makkelijkste kamerplanten