thuis fitness
Health,  Tips

Geen zin in een duur fitnessabonnement? Haal de sportschool in huis!

Laat me je de typische situatie schetsen waarin je je bevindt elke keer dat je naar je sportschool gaat. Je wordt wakker of komt thuis van je werk, trekt je sportkleding aan, stopt alle spullen die je nodig hebt (supplementen, schoenen, eiwit shaker, etc.) in je sporttas en gaat de deur uit… als je al zover komt. Dan kom je aan bij je sportschool om te ontdekken dat het enorm druk is, zowel in de kleedkamer als in de gym zelf.

Klinkt dat bekend? Laat me nu met je delen hoe een typische trainingssessie eruit ziet als je thuis een gym hebt gecreëerd. Je trekt je sportkleding aan, loopt naar de ruimte die je als gym hebt ingedeeld en zet jouw favoriete muziek op. Misschien moest je dumbbells kopen, net als wat andere zaken, maar hierdoor kun je in alle rust sporten en als je klaar bent, lekker in je eigen douche stappen en daarna meteen op de bank neerploffen.

Een thuisgym kan duur zijn om te bouwen, maar alleen omdat sommige mensen besluiten veel uit te geven aan thuis trainen, wil nog niet zeggen dat het noodzakelijk is. De realiteit is dat het mogelijk is om een ​​effectieve thuis gymnastiek te creëren voor minder dan 1000 euro. Je hebt eigenlijk maar een paar essentiële apparaten nodig om aan de slag te gaan. We stellen het volgende voor, vrijwel ongeacht je doel; of je nu wilt afvallen of spieren wilt krijgen, je kunt succes hebben met deze items:

– Halter

– Squat rack met optrekstang

– Dumbbells

– Halterschijven (rubber of ijzer afhankelijk van je budget)

– Platte bank

– Springtouw

Er zijn honderden extra apparaten die we kunnen aanbevelen, maar alleen als aan deze basisprincipes is voldaan, want hiermee kom je al een heel eind!

Als het gaat om het kopen van deze fundamentele apparaten voor je thuisgym met een beperkt budget, wil je dingen kopen die zowel effectief zijn als verschillende toepassingen bieden. Budget kopen betekent echter niet dat je slecht gemaakte apparatuur koopt. Omdat er nu meer fitnessapparatuur wordt gekocht (grotendeels vanwege het groeiende aantal thuis gyms) dan op enig ander moment in de geschiedenis, kun je ongelooflijk goede apparatuur krijgen voor goede prijzen.

Halter

De halterstang is het apparaat dat we aanbevelen als het apparaat van de hoogste kwaliteit in een sportschool. Je zult de halter waarschijnlijk meer gebruiken dan enig ander apparaat, en er zijn grote verschillen, zowel in de prestaties als in de duurzaamheid, tussen een halter van hoge kwaliteit en de goedkope staven van staal die sommige fabrikanten als halters bestempelen.

Squatrek met een optrekstang 

Het squatrek is het middelpunt van bijna elke thuis gym. Het is de plek waar je hurkt, drukt, pull-ups doet en talloze andere oefeningen. Met een goed squatrek voel je je veilig tijdens het gebruik, gaat het extreem lang mee en biedt het verschillende hulpstukken om de veelzijdigheid te vergroten. Gelukkig kunnen de meeste squatrekken die momenteel op de markt zijn, elk gewicht aan dat je kunt tillen, plus alles wat je in de toekomst van plan bent op te tillen. 

Halterschijven

Halterschijven zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen, maar voor de meeste mensen kun je het beste een paar ijzeren platen tweedehands vinden. De meeste ijzeren halterschijven zijn van gietijzer en komen van soortgelijke fabrieken, dus de gemiddelde persoon hoeft niet veel uit te geven.

Reacties uitgeschakeld voor Geen zin in een duur fitnessabonnement? Haal de sportschool in huis!