hoe-lang-blijven-acrylnagels-zitten
Tips

Gelnagels of Acrylnagels? Een moeilijke keuze…

Als je erover denkt om kunstnagels te laten zetten kom je voor het grote vraagstuk te staan: ga ik voor gel- of acrylnagels? Beide methodes werken goed en kunnen tot een mooi resultaat leiden, maar om een geïnformeerde keuze te maken is het belangrijk om de verschillen tussen de gel- en acrylmethoden te kennen. Er zijn uiteraard meerdere beautyblogs die zich aan dit onderwerp hebben gewaagd. Wij zetten hier alles nog net iets uitgebreider op een rijtje.

Verschil tussen gel- en acrylnagels

Bij zowel gelnagels als acrylnagels wordt er gebruik gemaakt van bepaalde chemische stoffen waarmee de natuurlijke nagels worden verlengd en verhard. Bij acrylnagels gaat het om de stoffen acrylpoeder en acrylvloeistof. Hiervan wordt een mengsel gemaakt dat vervolgens op de nagels wordt aangebracht. Daarna worden de nagels vanzelf opgedroogd en uitgehard door blootstelling aan lucht. Bij gelnagels wordt er gebruikt gemaakt van een stof die wordt opgedroogd door middel van een UV-lamp. Vanwege dit proces duurt gelnagels zetten langer dan acrylnagels zetten.

Hoe lang blijven acrylnagels zitten?

Hoe lang blijven acrylnagels zitten? Over het algemeen is dit ongeveer vier weken, afhankelijk van hoe zorgvuldig ermee wordt omgegaan. Acrylnagels verwijderen kan door deze te vijlen of te weken in aceton.

Nadelen acrylnagels

Een minpunt van acrylnagels is dat ze iets harder zijn en hierdoor sneller breken. Ook zien acrylnagels er wat minder natuurlijk uit omdat ze dikker zijn en minder glans hebben. Een ander nadeel is dat acrylnagels verwijderen schade toe kan brengen aan de natuurlijke nagel.

Nadelen gelnagels

Een van de nadelen gelnagels is dat ze vaak duurder zijn dan acrylnagels, terwijl ze juist minder lang meegaan. Ook duurt gelnagels zetten vaak langer en is het minder gemakkelijk om deze te verwijderen.

Verschil gelnagels en gellak

Een andere optie is het gebruiken van gellak. Het verschil gelnagels en gellak is dat de gellak gemakkelijk zelf kan worden aangebracht. Bij dit proces worden de nagels niet verlengd, alleen verhard en gekleurd. Wel moet je hiervoor zelf een UV-lamp aanschaffen om de gellak goed te laten opdrogen.

Laatste beschouwingspunt

Als je nog geen keuze kan maken tussen gel- of acrylnagels is er nog een laatste puntje om in beschouwing te nemen: bij acrylnagels zetten kunnen er onprettige chemische luchtjes vrijkomen! Dus mocht je een gevoelige neus hebben, zijn gelnagels wellicht de beste optie voor jou!

Reacties uitgeschakeld voor Gelnagels of Acrylnagels? Een moeilijke keuze…