verzorgd haar
Health,  Tips

Goed verzorgd en gezond haar begint bij jezelf! Tips voor optimale haarverzorging

Veel vrouwen die last hebben van dun, vettig haar, roos of te maken hebben met andere lastige haar kwesties, geven de genen van hun ouders of in bredere zin ‘moeder natuur’ de schuld. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Maar dit is natuurlijk wel erg gemakkelijk. Er zijn namelijk diverse manieren ter stimulering van een volle haardos en gezond haar. Zo kun je stoppen met roken, kiezen voor een haarmasker of gebruikmaken van speciale shampoos, zoals een anti roos shampoo. Naast deze oplossingen is er nog wel meer mogelijk om jouw haar in een betere conditie te brengen!

Het positieve effect van een haarmasker

Haarmaskers zijn een goede manier om beter voor je haar te zorgen. Maar wat zijn haarmaskers? Onder een haarmasker wordt een speciaal masker verstaan waarin allerlei ingrediënten verwerkt zijn die een positief effect op het haar hebben. Een haarmasker is bedoeld om beschadigd haar te herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dun haar, haar met lelijke punten, broos haar, vettig haar of juist te droog haar. Gebruik je alleen shampoo, dan wordt het haar wel goed schoongemaakt, maar is van dieper herstel geen of nauwelijks sprake. Hetzelfde geldt ook voor een conditioner. Een conditioner biedt wel meer verzorging en zorgt voor zachter haar dat makkelijker te ontwarren is. Maar diepgaand herstellen vindt niet plaats als je alleen deze middelen gebruikt. Daarom is periodiek een masker voor je haar gebruiken noodzakelijk om je haar in topconditie te houden. Kijk voor goede haarmaskers van bekende merken zoals Joico, Tigi, Redken of Matrix eens bij HBB24.nl, daar vind je haarmaskers voor allerlei haartypen. 

Anti roos shampoo: altijd een goede keuze bij roos problemen

Shampoos zijn verkrijgbaar voor alle typen haar. Een populaire soort is een voedende anti roos shampoo te gebruiken. Roos is een van de naarste haar kwaaltjes die er zijn, of je nu vrouw bent of man. Maar bij vrouwen ligt roos nog iets gevoeliger: je kapsel is je visitekaartje en roos hoort daar natuurlijk niet bij. Er zijn uiteenlopende soorten anti roos shampoo, die elk hun eigen specifieke voordelen hebben. Kijk dus goed welke variant jou het beste kan helpen. Zo is er specifieke shampoo met anti roos voor pluizig haar, haar dat jeukt, vet haar en broos of droog haar. Het is dus slim om te weten welk haartype je hebt. Je gelooft het misschien niet, maar er bestaan wel honderd haartypes. Via een gratis online test, die overal op internet te vinden zijn, kun je uitzoeken welk haartype jij hebt en daar de anti roos shampoo op uitkiezen. Maar nog beter is om gewoon aan je kapper te vragen welk soort haar je hebt. Kappers hebben hier als professionals zicht op en helpen je snel verder.

Stop met ongezond leven en overbodige stress

Ongezond leven is uitermate slecht voor je haar. We weten het eigenlijk onbewust wel, maar niet iedere vrouw staat bij dit gegeven voldoende stil. Dus stop, als het even kan, met roken en te veel alcoholgebruik. Roken bevordert haarproblemen als haaruitval en vergrijzing van het haar. Ook alcohol heeft een negatief effect op je haardos. Bovendien zorgt alcohol ervoor dat je minder diep en goed slaapt, waardoor je haar zich ’s nachts minder goed kan herstellen. En dat is precies niet wat je wilt hebben als je goed voor je haar wilt zorgen. Ten slotte, zo blijkt uit meerdere onderzoeken, is stress slecht voor je kapsel. Probeer dus lekker ontspannen in het leven te staan, voor zover dat mogelijk is!

Reacties uitgeschakeld voor Goed verzorgd en gezond haar begint bij jezelf! Tips voor optimale haarverzorging