overkapping
Living

Haal meer uit je tuin en maak een nieuwe overkapping met vuren balken!

Je hebt besloten om de komende tijd eens goed aan de slag te gaan in de tuin. De afgelopen zomer heb je veel tijd buiten doorgebracht en je bent jezelf ervan bewust geworden dat er toch nog het nodige mist. Zeker gedurende de warme dagen ontbrak het aan de nodige schaduw. En ondanks het feit dat jullie een degelijke parasol hebben, zou wat extra schaduw geen overbodige luxe zijn. 

Zodoende dat je de beslissing hebt genomen om een overkapping te gaan bouwen in de tuin. Met een degelijke overkapping kun je een comfortabele zithoek maken die overdekt is, zodat je beschermd bent tegen de felle zon, maar waar je ook probleemloos onder kunt zitten als het bijvoorbeeld regent. Op die manier haal je meer profijt uit je tuin en kun je er langer van genieten. Of het nu gaat om zwoele zomeravonden waar je wat verkoeling kunt gebruiken, of om die gure herfstdagen waar je met een vuurkorf lekker gezellig nog wat buiten kunt blijven hangen.

Vurenhout is gemakkelijk te bewerken en gaat na juiste behandeling lang mee

Je bent een beetje aan het tekenen gegaan en hebt besloten dat het in elkaar zetten van een overkapping helemaal niet zo’n zware klus is als je van te voren had bedacht. 

Je wilt een mooie overkapping maken van hout en je bent daarom op zoek naar wat de beste mogelijkheden zijn. De meest voor de hand liggende keuze is om gebruik te maken van vuren balken. Dit is de meest gebruikte houtsoort voor allerlei soorten constructies. Balken van vurenhout zijn makkelijk om mee te werken, gaan lang mee en zijn daarnaast financieel ook erg goed geprijsd. 

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Deze worden met name geplant in Scandinavië en midden-Europa. Het hout is gemakkelijk te bewerken en vurenhouten balken zijn bij vrijwel iedere doe-het-zelf zaak te verkrijgen. De balken dienen, zeker voor gebruik buiten, degelijk te worden behandeld om er voor te zorgen dat ze lang mee gaan. Door het hout op de juiste manier te impregneren, te lakken en te verven, verleng je de duurzaamheid van het hout aanzienlijk, zodat je er zeker van kunt zijn dat je lange tijd kunt genieten van je nieuwe overkapping.

Reacties uitgeschakeld voor Haal meer uit je tuin en maak een nieuwe overkapping met vuren balken!