is een dagcrème voldoende
Health

Heb je een oogcrème nodig of is een dagcrème genoeg? De 10 beste oogcremes van dit moment!

De huid rondom je ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht. Daarom brengen heel wat beauty merken speciale oogcrèmes uit om je gevoelige oogcontouren te verzorgen. Maar heb je wel een oogcrème nodig of kan je gewoon een dagcrème gebruiken om de huid rond je ogen te verzorgen? Je leest het in dit artikel en daar naast geven we je de 10 beste oogcremes van dit moment!

De 10 beste oogcremes van dit moment, heb je een oogcrème nodig of niet?

Huidveroudering is dikwijls het eerst zichtbaar rond de ogen. Hierdoor is een goede huidverzorging op die plekken onmisbaar. Toch is een oogcrème niet altijd een must. Vaak zijn oogcrèmes zeer mild en bevatten ze ingrediënten die veel beloftes waarmaken. Zo kunnen de crèmes je blik opfrissen, wallen en donkere kringen verminderen, of rimpels vervagen. Echter zitten deze ingrediënten ook vaak in andere huidproducten. Je hele gezicht heeft immers baat bij milde producten die bestaan uit antioxidanten en ingrediënten die de huid herstellen.

Wanneer je dus reeds een milde, effectieve dagcrème gebruikt op de rest van je gezicht, kan dit product net zo goed werken voor de huid rondom je ogen. Daarnaast bevatten dagcrèmes dikwijls een zonnefilter (SPF) in tegenstelling tot oogcrèmes. 

Waarom toch een oogcrème gebruiken?

Toch kan een oogcrème een mooie aanvulling zijn op je beauty routine. Soms kunnen je oogcontouren namelijk een andere verzorging nodig hebben. Bijvoorbeeld voor een droge huid, wallen en donkere kringen of rimpels. Ook is de textuur van oogcrèmes aangenaam dun waardoor het snel in de huid trekt en je make-up minder ophoopt in de lijntjes rondom je ogen.

is een dagcrème genoeg

Hoe oogcrème aanbrengen?

Het is belangrijk dat je oogcrème op de juiste manier aanbrengt. Tokkel de crème zachtjes op de huid met je ringvinger. Beperk je tot liftende bewegingen en smeer ook een beetje crème boven je oogleden tot aan je wenkbrauwen. 

Bevat je oogcrème geen SPF? Gebruik dan nog een zonnebescherming aan om uv-stralen te vermijden. Rond je ogen gebruik je best een minerale zonnefilter met zinkoxide en/of titaniumdioxide, aangezien synthetische zonnefilters een gevoelige huid reactie kunnen veroorzaken. Bovendien bieden minerale zonnefilters meteen bescherming na het aanbrengen. Draag ook zeker een zonnebril want die biedt extra bescherming!

Heb je een oogcrème nodig of is een dagcrème genoeg

Shoppen: De 10 beste oogcremes van dit moment

10 beste oogcremes van dit moment
10 beste oogcremes van dit moment: Clinique
10 beste oogcrèmes van dit moment
Klik hier voor meer informatie over bovenstaande oogcreme
de beste oogcreme
Revitalift
Clinique Pep Start Eye Cream
Clinique Pep Start Eye Cream
Garnier Bio Anti-age Oogcrème
Garnier Bio Anti-age Oogcrème
L’Oréal Paris Skin Expert
L’Oréal Paris Skin Expert Revitalift Laser X3 anti-rimpel oogcrème
de 10 beste oogcremes van dit moment
De 10 beste 00gcremes van dit moment: L’Oréal Paris Age Perfect Anti Rimpel
Vichy Mineral 89 oogcreme
Vichy Mineral 89 oogcreme
Vichy Mineral 89 oogcreme
Vichy Mineral 89 oogcreme
NIVEA CELLular Anti-Age
NIVEA CELLular Anti-Age
Reacties uitgeschakeld voor Heb je een oogcrème nodig of is een dagcrème genoeg? De 10 beste oogcremes van dit moment!