gezondheidsproblemen hond
Tips

Heeft jouw hond gezondheidsproblemen? Los het zelf op!

Honden zijn nieuwsgierig aangelegd en komen tijdens de wandeling overal op plekken waar ze van alles kunnen oplopen. Het is daarom ook niet zo gek dat honden meerdere keren per jaar besmet raken met ziektes. Voorkom dat je steeds naar de dierenarts moet en los het thuis op met onderstaande hulpmiddelen.

Deze problemen komen vaak voor

Je kunt jouw hond nog als een koning behandelen, maar daarmee niet voorkomen dat hij besmet raakt met vervelende ziektes. Er zijn heel wat kleine beestjes die het hebben voorzien op jouw hond. Tijdens het wandelen kan er van alles in de vacht van jouw hond terechtkomen. Als jouw hond zichzelf likt, kunnen ze zelfs in zijn maagdarmkanaal terecht komen. Ondanks dat ze nauwelijks te zien zijn, kunnen ze voor grote en vooral vervelende gevolgen zorgen. 

Wormen bij jouw hond

Je merkt het eerst niet aan jouw hond als hij besmet is geraakt met wormen. Pas als deze beestjes voor langere tijd aanwezig zijn, zal jouw hond dat laten merken doordat hij echt ziek wordt. Hij kan gaan braken en je kan vaak ook de wormen terugvinden in de ontlasting. Het is erg belangrijk om jouw hond te ontwormen, omdat deze kleine beestjes op den duur voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Als je gelijk het goed aanpakt met Milbemax voor de hond, pak je gelijk verschillende soorten wormen aan zoals hartwormen en spoelwormen. Bovendien zijn kinderen in de buurt bevattelijk voor de wormen. Je kan jouw hond snel van de wormen afhelpen door hem een kuur te geven. 

Vlooien bij jouw hond

Ze zijn net als wormen klein, maar kunnen voor ontzettend veel irritatie zorgen. We hebben het over vlooien. Deze kleine beestjes zijn nauwelijks te zien, maar veroorzaken veel jeuk. Als je jouw hond opeens verwoed ziet krabben en met de dag chagrijniger ziet worden, weet je wel hoe laat het is. Tijd om deze beestjes te verwijderen! Je kunt het beste een middel kopen zoals Advantix, die jouw hond niet alleen verlost van de vlooien, maar ook beschermd voor een aantal weken tegen andere beestjes zoals teken en muggen. Het is erg belangrijk om jouw hond regelmatig te beschermen tegen vlooien en teken. Teken kunnen namelijk uiteindelijk de ziekte van Lyme overbrengen en dan ben je nog verder van huis. Je kan maandelijks dit middel in de vorm van een pipet tussen de schouderbladen van jouw hond toedienen. Het middel werkt al binnen een dag. 

Standaard in huis

Jouw hond kan erg makkelijk besmet raken met wormen. Helaas kun je de besmetting niet voorkomen. Gemiddeld raakt jouw hond minstens vier keer per jaar besmet met wormen. Het is dus geen gek idee om standaard een kuur in huis te hebben, zodat je gelijk in actie kan komen als jouw hond dit nodig heeft. Als je ervoor zorgt dat je de kuur gelijk subtiel door het voer van jouw hond mengt, voorkom je dat jouw hond uiteindelijk echt ziek wordt en eventueel kinderen in de buurt besmet. 

Reacties uitgeschakeld voor Heeft jouw hond gezondheidsproblemen? Los het zelf op!