moderne badkamer
Living

Helemaal klaar met je badkamer? Hoe geef je de badkamer een nieuwe look zonder compleet te verbouwen?

Terug in de tijd? Tijd voor renovatie!

Wanneer je in de ochtend of avond de badkamer binnenloopt en steeds vaker het gevoel krijgt dat je teruggaat in de tijd, is het moment aangebroken voor een renovatie. Maar een badkamer aanpakken is helaas een dure klus. Zeker als je kiest voor een ingrijpende renovatie of complete verbouwing. Om die reden kiezen tegenwoordig steeds meer particulieren voor het gedeeltelijk aanpakken van de badkamer. Via enkele slimme aanpassingen, dus zonder complete verbouwing, kun je de badkamer al een volledig nieuwe en frisse look geven. Maar hoe doe je dit slim? Gebruik een of meer van de tips en adviezen hieronder om jouw badkamer voordelig, snel en relatief eenvoudig een make-over te geven.

Moderne, stijlvolle tegels maken het verschil

Met leuke tegels op de muren en vloer kun je een badkamer die er ouderwets en uit de tijd uitziet, snel veranderen in een verfrissende ruimte. Fraaie tegels, zoals de brede collectie tegels van www.douche-concurrent.nl, zijn er in allerlei soorten, modellen, kleuren en maten. Vooral grote vloertegels en muurtegels zijn tegenwoordig populair. Hiermee kun je de badkamer een eigentijdse, strakke uitstraling geven. Houdt je meer van een klassiek of romantisch geheel, dan zijn kleinere tegeltjes een optie.

Installeer een nieuwe douchekop

Een modernere douchekop op de douche zetten, doet wonderen met de uitstraling van de badkamer. Met name een regendouche is vandaag de dag een goede optie om de badruimte te moderniseren. Dit type douchekop zorgt voor een brede waterstraal en optimaal douchecomfort. Wil je dus luxueuzer en comfortabeler douchen, schaf dan een regendouche aan!

Het toilet vervangen

Heb je een toilet in de badkamer? Dan verraadt deze meteen de ouderdom van jouw badkamer. Een ouderwetse toiletpot met een traditionele stortbak kan de badkamer, hoe modern deze verder ook is, decennia terugwerpen in de tijd. Tegenwoordig zijn hypermoderne, zwevende toiletten een goed alternatief, ook in financieel opzicht. Kies je voor dit type toilet, dan krijgt jouw badkamer meteen een frissere, fijnere uitstraling!

Pak de verlichting aan

De verlichting is ook een aandachtspunt bij badkamerrenovatie. Vandaag de dag kun je met waterdichte led-verlichting een enorme invloed uitoefenen op de sfeer in de badkamer. Led-strips langs het badkamermeubilair, rond de douchecabine of waterdichte led-spotjes in bad monteren heeft een superieur effect op de sfeerbeleving. Houd je van een moderne en eigentijdse look, kies dan voor kleuren als lichtgeel, blauw of wit. Met rood en roze creëer je eenvoudig een warme en romantische ruimte. Aan te raden is om inspiratie op te doen op internet en voorbeelden van stijlvol verlichte badkamers te zoeken.            

Reacties uitgeschakeld voor Helemaal klaar met je badkamer? Hoe geef je de badkamer een nieuwe look zonder compleet te verbouwen?