belang van een goede nachtrust
Health

Het belang van een goede nachtrust. Onderschat het niet!

Het belang van een goede nachtrust wordt echt onderschat. Goed slapen is belangrijk, en dat om heel veel verschillende redenen. Goed slapen is gezond slapen en een goede nachtrust is simpelweg van levensbelang. Lees hier meer over het belang van een goede nachtrust. 

Goed slapen is belangrijk 

Als je goed en gezond slaapt ben je overdag een stuk scherper en alerter. Ook het concentratievermogen is beter en je neemt bovendien gemakkelijker en sneller nieuwe informatie in je op. Mensen die goed slapen, zijn de volgende dag ook bewezen een stuk vrolijker en staan ook positiever in het leven. Aan de andere kant kan een chronisch gebrek aan slaap zelfs depressieve klachten veroorzaken. Na een goede nachtrust stap je letterlijk met het goede been uit bed. 

goed slapen is belangrijk

Gezond slapen 

Nog een reden om toch maar waarde te hechten aan goed slapen is wel het feit dat je er daardoor aantrekkelijker uitziet. Mensen die minder goed slapen herken je veel eerder aan een bleke huid, wat opgezwollen oen de bekende donkere kringen rondom dezelfde ogen. Dat dit geen fabeltje is bewees ook Zweeds onderzoek. Dat toonde namelijk aan dat je er al na twee dagen minder slaap minder goed uit gaat zien. Wat ook bewezen is, is dat mensen die genieten van een goede nachtrust beduidend minder vaak ziek zijn. Niet zo gek, want slaap heeft namelijk direct invloed op ons immuunsysteem. 

Slecht slapen maakt dikker 

Voor de vrouwen die graag slank blijven; weet dat je dan toch echt genoeg slaap moet pakken, want slecht slapen maakt je dikker. Slaap je regelmatig minder dan zes uur per nacht, dan is de kans liefst dertig procent groter dat je te maken krijgt met obesitas. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat je stofwisseling langzamer verloopt als je niet voldoende slaapt. 

gezond slapen

Langer leven 

Nog iets, mensen die te weinig slapen, krijgen te maken met een verlaagd libido. Bij mannen is dit al helemaal het geval, want hoe meer die slapen, hoe meer testosteron ze aanmaken. Belangrijkste reden om slapen als iets heel belangrijks te zien is dat je langer leeft als je goed en voldoende slaapt. Onderzoek heeft bewezen dat de periode voor je echt in slaap valt, hoe lang je echt goed slaapt en de keren dat je ’s nachts wakker bent, de levensverwachting beïnvloeden. Andere onderzoeken tonen aan dat als je niet goed slaapt je echt meer kans hebt op onder meer een hartaanval, een beroerte en dementie. Voldoende reden dus om op tijd onder de wol te gaan vanavond.

Reacties uitgeschakeld voor Het belang van een goede nachtrust. Onderschat het niet!