platbroodpizza
Food

Hét recept voor gezonde platbroodpizza met bietenpesto, walnoot en geitenkaas

Pizza wordt doorgaans niet gezien als een gezond gerecht. Toch valt dat eigenlijk best mee als je hem goed weet te maken. Wij vonden bijvoorbeeld een heerlijk recept voor een belegde platbroodpizza. Het oorspronkelijke recept is afkomstig van HelloFresh.

Ingrediënten voor deze platbroodpizza (4 personen)

  • 1 grote rode ui
  • 1 courgette
  • 3 knoflookteentjes
  • 10 takjes verse tijm
  • 100 gr grof gehakte walnoten (en een paar hele ter garnering)
  • 400 gram rode bietjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 grote of 8 kleine platbroodjes
  • 160 gram verse geitenkaas
  • 1 komkommer
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Hak de knoflook in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak even fijn. Doe de knoflook en tijm samen met de helft van de Parmezaanse kaas, de gehakte walnoten en de olijfolie in een hoge kom of blender en pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Beleg ze met bietenpesto. Snij de courgette in dunne plakjes en verdeel over de pizza’s. Snijd de rode ui in fijne ringetjes en strooi over de pizza’s.

Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de pizza’s. Doe dat ook met de overgebleven Parmezaanse kaas. Garneer met de overgebleven hele walnoten. Besprenkel nog even licht met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, maar let op omdat de pesto ook al op smaak is gebracht.

Bak de platbroodpizza’s in 8-10 minuten goudbruin in de oven. Snijd ondertussen de komkommer in fijne reepjes. Verdeel de pizza’s over de borden en beleg met wat reepjes komkommer voor een frisse bite.

Wil je deze platbroodpizza veganistisch maken? Dan kun je eenvoudig de Parmezaanse kaas en geitenkaas weglaten. Eventueel kun je ze vervangen voor wat kokosolie of olijfolie.

Platbroodpizza ideeën

Platbroodpizza’s zijn heel gemakkelijk te maken. Ze zijn doorgaans iets gezonder dan pizza’s met gewone bodems, omdat het een iets ander soort deeg is. Bovendien zijn ze gemakkelijk te beleggen met vrijwel alles wat je kunt bedenken. Doe je het vooral met groenten en kies je voor minder vlees en kaas? Dan is jouw pizza hoogstwaarschijnlijk minstens net zo gezond als je boterhammetje – maar wel een stuk lekkerder!

Reacties uitgeschakeld voor Hét recept voor gezonde platbroodpizza met bietenpesto, walnoot en geitenkaas