drinkbeker
Food,  Health

Het stimuleren van voldoende drinken

Goed drinken is belangrijk! Daarom is het handig om altijd onderweg een beker bij je te hebben. Een mens moet namelijk voldoende water drinken omdat dit essentieel is om je gezond en fit te voelen. Genoeg water drinken kan daarbij een aantal gezondheidsproblemen oplossen of voorkomen. Hoofdpijn is hier al direct een goed voorbeeld van. Heb jij vaak last van hoofdpijn? Dan moet je waarschijnlijk meer water drinken. Daarnaast werkt ook je brein beter wanneer je lichaam beschikt over voldoende vocht. Echter kan het soms lastig zijn om genoeg te drinken wanneer je bijvoorbeeld veel onderweg bent. Het kan voorkomen dat je geen drinken bij je hebt of dat je probeert weinig te drinken omdat je anders vaker naar het toilet moet. Zorg ten alle tijden dat je altijd een drinkbeker bij je hebt zodat je altijd kunt drinken wanneer jij wilt.

Diverse soorten drinkbekers

Genoeg drinken is dus erg belangrijk. Naast het feit dat minimaal 2 liter water drinken wordt aanbevolen, kun je natuurlijk ook nog koffie en thee drinken. Echter tellen deze dranken niet mee voor het 2 liter vocht wat je per dag binnen moet krijgen. Water zorgt voor een betere stofwisseling en het beschermt daarbij ook nog eens je hart! Genoeg redenen dus om een drinkbeker aan te schaffen die jij altijd bij je kunt dragen. Natuurlijk is het dan van groot belang dat jouw drinkbeker niet lekt en dat je gemakkelijk hieruit kunt drinken. Tegenwoordig zijn drinkbekers verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat er voor groot en klein een geschikte drinkbeker te vinden is.

Op weg met jouw drinkbeker

Drinken op school, drinken onderweg en drinken op kantoor. Overal kun jij gebruik maken van een drinkbeker. Het voordeel hiervan? Je kunt het gemakkelijk weer bijvullen! Vooral voor een kind is het ideaal dat ze een eigen drinkbeker hebben, zodat ze het ook nog eens leuk vinden om hieruit te drinken. Liever even wat anders drinken dan water? Ook dat kun je gemakkelijk in een drinkbeker meenemen. Van ranja tot aan yoghurtdrink, het kan allemaal meegenomen worden!

Help kinderen aan een mooie beker

Om kinderen te stimuleren om genoeg te drinken is het raadzaam om een mooie drinkbeker aan ze mee te geven. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Laat ze zelf kiezen uit een mooi assortiment met drinkbekers of ga aan de slag met een eigen ontwerp. Zo kunnen ze vol trots aan hun klasgenootjes hun nieuwe drinkbeker laten zien. Een gepersonaliseerde MyMepal beker mag dus niet ontbreken bij hun volgende schooldag!

Reacties uitgeschakeld voor Het stimuleren van voldoende drinken