kamperen
Travel

Hier moet je aan denken als je voor het eerst gaat kamperen

Dit jaar kiezen veel mensen voor het eerst voor een kampeer vakantie. Covid heeft er namelijk voor gezorgd dat we onze vakanties iets anders moeten plannen dan normaal. Waar het in de lente ernaar uitzag dat we makkelijk naar het buitenland konden, kregen we een opleving van het virus en was het weer een stuk moeilijker om naar het buitenland te gaan. Daarnaast was in Nederland zelf al veel gereserveerd en dus gingen mensen plots kamperen. Mocht jij nu ook voor het eerst willen gaan kamperen, dan hebben we hieronder wat tips waar je aan moet denken.

Uiteraard is voor een vakantie in Nederland de kleding belangrijk, vooral als je gaat kamperen. De ene dag is het tropisch warm en de andere moet je op zoek naar je Dunlop regenlaars om vanuit je tent droog naar de wc te kunnen. Zorg dan ook dat je voor dit type weer kleding meeneemt en check het weerbericht nog een keer goed voor je vertrekt!

Het opzetten van de vouwwagen of tent oefenen

Ga voor je vertrekt eens een keer oefenen met het opzetten van de. Zo sta je niet uren in het donker te prutsen, omdat je laat bent aangekomen en nog niet weet hoe je je tent moet opzetten. Daarnaast is het opzetten van de tent, stressfactor nummer één op vakantie, dus omzeil die stress zo goed als je kunt.

Kom op tijd op een camping aan als je niet hebt gereserveerd

Ga je op de bonnefooi op vakantie? Zorg dan dat je in de middag bij een camping aan komt. Vooral in het hoogseizoen kunnen campings vaak vol zijn en je wil niet van camping naar camping moeten om uiteindelijk ergens je tent neer te zetten waar je dat niet eens wil. In veel landen hoef je niet te reserveren op een camping, maar als je van plan bent langere tijd ergens te gaan staan, zouden wij het je wel aanraden. 

Een app om leuke campings te vinden

CampingNavigator is een app met informatie over bijna 8.000 campings in Europa. Van grote alles-in-één plekken met animatieteams tot aan kleine campings bij bijvoorbeeld een boerderij. Ideaal, want zo kom je op campings waar je anders nooit was terechtgekomen en je kunt zoeken op jouw wensen.

Kijk naar de stand van de zon voor je gaat opbouwen

Kijk bij aankomst en voor je je tent op zet naar de stand van de zon. Kijk goed waar de zon op komt en probeer een plekje te scoren waar de schaduw ‘s ochtends is. Anders brand je al heel vroeg je tent uit, en dat wil niemand op z’n vakantie.

Neem wat voedsel mee voor de eerste dag

Je hoeft niet je hele auto vol te laden met voedsel van thuis, want de Lidl in Duitsland of Italië verkoopt ook vast wel je vertrouwde Nutella. Maar zorg wel dat je genoeg bij je hebt om de eerste dag door te komen en voor onderweg. Zorg dat je niet de eerste avond halsoverkop op zoek moet naar een supermarkt of restaurant. Je kunt natuurlijk voor een zak soep gaan, of een pot met doperwten, maar tegenwoordig is er veel meer handigs om mee te nemen. Nieuw is bijvoorbeeld vanBLIK, waarbij je gezonde maaltijden in een blik koopt. Denk aan Vegetarische Curry Madras en Kip in Kokossaus. Hoef je verder niets meer aan toe te voegen!

Reacties uitgeschakeld voor Hier moet je aan denken als je voor het eerst gaat kamperen