Hier moet je aan denken bij het kopen van een winterjas
Fashion,  Tips

Hier moet je aan denken bij het kopen van een winterjas!

Of je het nu wil of niet, we zitten midden in de herfst en de winter staat om de hoek. En dus wordt het toch echt langzaamaan tijd om te kijken naar een nieuwe winterjas, als je die nog niet hebt aangeschaft. De temperaturen dalen namelijk sneller dan je hoopt en vooral ‘s ochtends en ‘s avonds is het fris buiten. Om ervoor te zorgen dat jij geen miskoop maakt: hier een aantal tips voor het kopen van een goede winterjas!

Passen is meten!

De groep online shoppers blijft maar groeien. Voor standaard items is dat geen probleem. Maar een winterjas is een kledingstuk waar je net iets meer aandacht aan moet besteden. Passen in de winkel is dan echt geen overbodige luxe. Als je dan in de winkel gaat passen, draag dan altijd een trui. Ook als je in het begin van de herfst gaat passen. In de winter draag je dikkere kleding dan in de nazomer/herfst. En dat betekent dat je je winterjas mogelijk zelfs een maatje groter moet gaan aanschaffen.

De maat is echt cruciaal. Als je nieuwe winterjas te strak zit, kan hij je nooit warm houden. En als je winterjas te groot is, ook niet. Zorg dat je kan bukken, iets kan oppakken, niet verstrikt raakt in je trui en ook geen drie truien over elkaar kan dragen. Er moet net een klein beetje ruimte overblijven. Die ruimte zorgt er namelijk voor dat je je warm kan blijven houden. Te weinig ruimte en de wind zorgt ervoor dat je lichaam direct afkoelt. Te veel ruimte en de ruimte tussen jou en je jas koelt te makkelijk en te snel af, waardoor je het ook weer koud krijgt.

Wat kost die jas nu eigenlijk echt?

Winterjassen zijn duur. Daar kunnen we niet omheen. Maar wat je jezelf wel af kan vragen is in hoeverre dit het ook echt waard is. Een tactiek om dit te doen is door de Cost Per Wear uit te rekenen. Dit is het geschatte aantal keren dat je je winterjas draagt. Ga ervan uit dat je twee jaar met een winterjas doet en dat je deze vier maanden lang elke dag draagt. Dat is dus 240 keer. Een jas van €150 is dan ineens niet ‘heel duur’, maar nog maar €75 per jaar. Of nog beter omgerekend: €0,63 per keer dat je de jas draagt. Klinkt ineens een stuk minder duur, toch?

Reacties uitgeschakeld voor Hier moet je aan denken bij het kopen van een winterjas!