hippe regenjas
Hip and happening

Hip & Happening: fashionable raincoats

Hét kledingadvies voor de zomer

De zon is soms nog ver te zoeken, maar Nederland zou Nederland niet zijn als we bol zouden staan van de festivals. Vanaf het prille begin van de lente trekken we -weer of geen weer- de buitenlucht in voor het goeie leven en een lekker potje muziek. Het weer werkt echter helaas niet altijd mee en soms kan een fikse regenbui voor roet in het eten zorgen. Toch is er een lichtpuntje achter die onweerswolk.
Met fashionable raincoats voor dames ben jij elke bui de baas. Deze fashiontips voor het festivalseizoen gaan je hierbij helpen.

De geboorte van de hippe regenjas

Jaren terug was de hippe regenjas onbekend. Nee, het moest vooral praktisch zijn en werd tevoorschijn gehaald bij barre fietstochten, stormachtige starndwandelingen of in-het-water-gevallen kampeersessies. Niet bepaald charmant. Op festivals werden er uit praktisch oogpunt onflatteuze regenponcho’s uitgedeeld om bestand te zijn tegen woest natuurgeweld. Uit nood geboren, maar inmiddels niet voor niets in regenachtig Nederland uitgegroeid tot een fashion-item van waarde.

Een kledingadvies voor de zomer in eigen land

In de loop der jaren is het uiterlijk van de regenjas dus behoorlijk veranderd. Eén duidelijk verschil: er is meer oog voor (mode)details ontstaan. Door het toevoegen van fijne kleuren en printjes is het veel bekende merken om het geheel een vrolijke uitstraling te geven. Door te spelen met verschillende lengtes en maten, getailleerd of juist ruimzittend, kan de jas prima door als een bovenstuk. Een bovenstuk met een dubbele functie welteverstaan. Fashion-item én je beste vriend in weer en wind zijn: dat kan alleen de regenjas!

Nail die fashiontips voor het festivalseizoen

Maar goed, hoe combineer je die beste vriend dan met andere kledingstukken? Ook bij de fashionable raincoats voor dames luistert dat nauw. Op de eerste plaats is het belangrijk dat je jezelf er prettig in voelt. Doordat er zoveel keuze is, vind je altijd wel een exemplaar dat bij jouw stijl past. Kies voor een (skinny) jeans en malleijke gympen eronder voor de nonchalante look, of maak er met behulp van een panty een tuniekje van. Yep, de regenjas is van alle tijden. Oók als de zon schijnt by the way …

Reacties uitgeschakeld voor Hip & Happening: fashionable raincoats