goedkope hobby’s
DIY

Hobby zoeken: 7 x goedkope hobby’s

Vrije dagen zijn heerlijk, maar te veel vrije tijd is ook niet altijd fijn. Soms kan de verveling wel eens toeslaan en mis je het om bezig te zijn met iets. Wil je graag een hobby zoeken waar je niet veel geld aan hoeft uit te geven? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben zeven goedkope hobby’s op een rijtje gezet voor je. Of je nu een buitenmens bent of liever binnen zit, er zit sowieso een leuke hobby voor je bij!

1. Tekenen

Wie denkt dat tekenen alleen voor kinderen is bedoeld, heeft het helemaal mis. Ook voor volwassenen kan tekenen een leuke hobby zijn. Het is de ideale hobby om je creativiteit te boosten, het werkt ontspannend én het is niet duur. Papier, potloden, stiften en verf kan je goedkoop scoren bij diverse winkels. Tegenwoordig heb je ook kleurboeken voor volwassenen met prachtige mandala’s. Zodra je kunstwerk af is, kan je het inkaderen en een mooi plekje geven in huis.

2. Lezen

Veel mensen lezen graag om hun gedachten te verzetten. Dan vergeten ze even hun eigen leven en gaan ze helemaal op in het verhaal. Op de bank, in bed, in de tuin of onderweg: lezen kan eigenlijk overal. Het leuke aan lezen is dat er eindeloos verschillende boeken zijn. Van spannende boeken die makkelijk weglezen, tot boeken die je aan het denken zetten of ontroeren. Je hebt ontzettend veel keuze. Heb je geen geld om telkens een nieuw boek te kopen? In vrijwel iedere gemeente vind je een bibliotheek waar je gratis of voor heel weinig geld boeken kan uitlenen. Zo heb je ook meteen een leuk uitstapje naar de bib. Niets is zo fijn dan rustig rond te neuzen tussen honderden boeken!

3. Wandelen / lopen

Ben jij een buitenmens? Dan vind je het wellicht fijn om te wandelen of te lopen. Het is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens heel gezond. Door te sporten blijf je in goede conditie. Koop dus een paar goede sportschoenen, duffel je warm in en ga naar buiten! Heb je last van een herfstdip? Bewegen in de buitenlucht kan je daar goed bij helpen. Door extra veel daglicht op te pakken, zal je je snel beter in je vel voelen. Kijk rond en geniet bewust van de natuur. Ondertussen kan je ook muziek luisteren als je dat leuk vindt.

4. Taal leren

Extra talen zijn altijd handig meegenomen. Geef toe, hoe leuk zou het zijn als je op vakantie in Italië die pasta in het Italiaans kan bestellen? Je bent immers nooit te oud om te leren. Integendeel, studeren houdt je hersenen net actief bezig. Ga naar de bibliotheek en leen een aantal boeken uit of kijk eens naar online cursussen. Je zal ontzettend trots zijn op jezelf als je straks een nieuwe taal kent.

een tweede taal leren

5. Instrument leren spelen

Heb je altijd al muziek willen spelen, maar is het er nog nooit van gekomen? Dan moet je niet verder naar een hobby zoeken, je hebt ze al gevonden! Ook bij het leren spelen van een instrument geldt dat je nooit te oud bent om te leren. Je hoeft heus geen notenleer te volgen. Er zijn heel wat instrumenten die je kan spelen zonder noten. Zodra je een nummer onder de knie hebt, kan je je vrienden en familie verrassen met je nieuwe talent.

6. Koken

Ook koken kan iets zijn wat je eigenlijk heel leuk vindt, maar wat er nooit zo van komt. Dan kan je er wat meer tijd voor uittrekken en er je hobby van maken. Een kookcursus kost echter vaak wat geld. Gelukkig kan je online ontzettend veel recepten vinden en zijn er allerlei verschillende kookboeken (ook in de bibliotheek). Op het gebied van koken zijn er tal van mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld Italiaans koken, tapas leren maken, taarten en (cup)cakes bakken, vegetarisch of veganistisch koken. Grote kans dat het volgende  etentje bij jou thuis wordt gepland!

7. Vrijwilligerswerk

Heb je veel vrije tijd? Wil je graag anderen helpen en je steentje bijdragen aan de maatschappij? Dan is vrijwilligerswerk wellicht iets voor jou. Vrijwilligers worden door allerlei organisaties gevraagd. Je kan bijvoorbeeld les geven, naschoolse opvang organiseren, babysitten, reizen begeleiden of vrijwilliger worden bij het Rode Kruis. De mogelijkheden zijn eindeloos. De voordelen aan vrijwilligerswerk zijn dat je je vrije tijd optimaal benut door anderen te helpen, nieuwe mensen leert kennen en nieuwe vaardigheden leert. Er is waarschijnlijk geen andere hobby die je meer voldoening geeft dan vrijwilligerswerk!

hobby's vrijwilligerswerk
Reacties uitgeschakeld voor Hobby zoeken: 7 x goedkope hobby’s