make up
Fashion,  Hip and happening

Hoe bepaal je welke kleur make-up bij jou past?

Sommige vrouwen hebben erg veel moeite met het kiezen van de juiste kleuren die zij gebruiken voor hun make-up. Dit leidt er dan weer toe dat in geval van een verkeerde keuze de make-up verkeerd kan uitvallen en je het gevoel hebt dat deze niet bij je past. Tijd dus om te beseffen dat bepaalde kleuren bij iedereen anders overkomen en dat je dus op zoek moet naar welke kleuren goed bij jou passen. Geen nood, want hieronder helpen we je daarbij!

Bij de één staat de kleur rood prachtig, maar een andere persoon heeft een huid waar juist weer meer de pasteltinten bij passen. Wil jij graag weten wat de beste kleuren zijn voor jou? Dan moet je beginnen we met het uitzoeken van wat jouw ondertoon is. Dit doe je door te kijken naar je huid; heb je juist een warme ondertoon of is het eerder een koele ondertoon? Maar hoe doe je dit?

Begin met te kijken naar je aders, zijn die groen of juist blauw? Bij aders die groen zijn, kun je ervan uitgaan dat je een warme ondertoon hebt. Zijn je aders blauw, dan heb je een koele ondertoon. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur je nu precies hebt? Dan kan je ook altijd een neutrale ondertoon hebben. Een extra manier om je ondertoon te bepalen is je huid vergelijken met goud en zilver. Welke van deze twee materialen staat het beste bij je?

Als je voor het eerst de juiste kleur voor jezelf gaat bepalen, begin dan eerst met te kijken naar de twee belangrijkste seizoenen, winter en zomer.

Koel seizoen type

Als je een wintertype bent heb je meestal een bleke huid, vaak licht getint, met een koele ondertoon. Je haarkleur is vaak donker en heeft ook een koele ondertoon. Denk hierbij aan zwart, assig en donkerbruin. Je ogen zijn bruin, grijs, blauw of bijna zwart. Het verschil met een zomer type is dat het contrast tussen haar en huid vaak erg groot is. Een wintertype kan heel goed primaire kleuren dragen in haar make-up. Voor mensen met blauwe ogen gaven we eerder al enkele handige make-up tips

Koele ondertoon in huidskleur

In de zomer verkleur je niet snel, maar verbrand je juist wel snel. Vaak is dat in combinatie met donker haar zoals zwart of assige donkerbruin. Bijpassende oogkleur: grijs, blauwgrijs, bruin en zwart. Make-up kleuren die goed werken voor deze winter types zijn koningsblauw, kobaltblauw, helder tot koel rood.

Onze tips wat betreft kleuren voor een winter type:

Oogschaduw: krachtige koele kleuren, zoals blauw nuances, blauwpaars of grijs

Lippenstift: roze, paarsrood, aubergine of rood

Foundation : koelbeige

Blush: roze, pruim of donkerfuchsia

Zomertype: een koele ondertoon met een lichte tint

Zomertypes hebben vaak een lichte huidskleur met een koele, rozige ondertoon. Wanneer de zon schijnt krijg zij een licht tintje met soms sproetjes, maar de huid kan ook snel verbranden. De haarkleur is meestal blond of bruin, maar dan eerder de asblonde of as-bruine haarkleuren. De kleur van de ogen zijn bij deze types meestal grijs, blauwgrijs, en lichtbruin. Vooral lichte kleuren, zoals wit, koel taupe, zandkleur of koelgrijs staan erg goed!

Je hebt dus een lichte huidskleur met een koele ondertoon en in de zomer word je lichtjes bruin, maar verbrand je ook snel. Onze tips wat betreft kleuren voor een zomer type:

Oogschaduw: zachte koele kleuren; blauw/roze/paars tinten

Lippenstift: zacht roze, framboosroze, rozerood of bordeaux

Foundation: koelbeige

Blush: roze, rozerood of watermeloenrood

Reacties uitgeschakeld voor Hoe bepaal je welke kleur make-up bij jou past?