Tips

Hoe bespaar je kosten op je huwelijk?

Wie het al heeft meegemaakt zal het enkel maar beamen. Een huwelijk kost veel geld. Erg veel geld. Niet voor niets sparen koppels al enkele maanden of zelfs op jaren op voorhand voor wat de belangrijkste dag in hun leven moet worden. Is sparen wat moeilijker voor je of vind je het zonde om zoveel geld uit te geven aan één dag? Dan zijn er nog deze tips om te besparen op je huwelijk.

Trouw niet in het weekend

Ook de dag waarop je huwelijk plaatsvindt heeft een grote rol op de kost ervan. Wie trouwt op een zaterdag betaalt vaak meer dan wie tijdens de week zijn huwelijk laat doorgaan.

Ga niet voor de meest voor de hand liggende locatie

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een locatie dicht bij huis en die het traditioneel erg goed doet bij huwelijken. Maar waarom een locatie kiezen die ieder verloofd koppel kiest? Het is jouw dag en dus het ideale moment om er een persoonlijke touch aan te geven. Misschien zijn jullie echte kampeerders en willen jullie deze speciale dag laten doorgaan op een camping. Of kunstliefhebbers kunnen ervoor kiezen hun huwelijk in te zetten in een museum. Je kan er ook voor kiezen om in een publiek park of op het strand te trouwen. Superromantisch!

Trouwjurk

Hoewel we je niet zullen aanmoedigen om te besparen op je trouwjurk (je trouwt immers maar één keer), kun je wel kiezen voor een korte trouwjurk. Deze zijn iets praktischer en vaak een stuk goedkoper dan de traditionele trouwjurken.

Gebruik je vriendenkring voor bepaalde services

Misschien ken je wel iemand in je sociale kring die kan zorgen voor foto’s tijdens je speciale dag? Of misschien is er wel iemand met dj-skills of die in een groepje zit? Je sociale kring kan je helpen met tal van zaken die je nodig hebt tijdens de ceremonie. En misschien kunnen ze het wel doen voor een prijsje. Heb je zelf misschien vaardigheden in de digitale marketing, dan kun je misschien jouw skills in ruil aanbieden.

Alternatieven voor catering

Niet iedere locatie zal het toestaan om eten van buitenaf te voorzien. Zeker als je locatie een restaurant is. Maar een alternatief voor catering is bijvoorbeeld food trucks. Deze zie je steeds vaker op trouwfeesten omdat het niet alleen erg leuk, maar ook goedkoper is.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe bespaar je kosten op je huwelijk?