Samsung Galaxy A52s 5G
Hip and happening

Hoe bevalt de ge-update Samsung Galaxy A52s 5G?

Na amper een half jaar was er eind vorig jaar al een update beschikbaar voor een van Samsung’s populairste mid-range smartphones. Na uitgebreid testen kunnen we concluderen dat de Samsung A52s 5G update alleen maar een verbetering van de prestaties is, zoals dat ook bij de Oppo A74 het geval was. Hieronder kijken we wat de update inhoudt.

Een hoogwaardige middenklasse smartphone met 5G en goede camera’s? De Galaxy A50-serie van Samsung is sinds de introductie een echte hit, en in dit segment een van de koplopers! De Galaxy A52s is een update van het 5G-model van de Galaxy A52. Hoewel alle andere specificaties hetzelfde blijven, zijn er enkele verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van prestaties, dus we zullen het nieuwste model eens goed gaan bekijken.

Aan de buitenkant van de Samsung Galaxy A52s 5G, zien we geen verschillen met de voorganger. Het gewicht en de afmetingen zijn identiek en de naar achteren gerichte camera’s steken nog steeds behoorlijk uit de behuizing.

De kleuren zwart, paars en wit zijn nog steeds beschikbaar als opties, maar in plaats van het blauwe model is er nu een iets subtielere mintgroene. Het ontwerp is nog steeds vrij strak met een matte achterkant en een wat hoekiger uiterlijk dan bij eerdere toestellen.

Ook wat betreft het gebruik van materialen is er niets veranderd: er is gebruik gemaakt van Gorilla Glass 5 aan de voorkant, terwijl de rest van de behuizing is gemaakt van plastic dat aan de zijkanten op een metalen frame lijkt. Samsung is wat dat betreft up-to-date: de OnePlus Nord 2 5G is ook voorzien van Gorilla Glass 5 aan de voor- en achterkant. Hierdoor is het scherm goed beschermd. Ook is de Galaxy smartphone volgens de IP67 norm beschermd tegen water en stof, zodat hij ook in ruigere omgevingen gebruikt kan worden.

De USB-C-poort biedt alleen USB 2.0-snelheden. Hoewel er een speciale 3,5 mm audio-aansluiting is, kun je ook de USB-C-poort gebruiken voor audio-uitvoer. Dat Samsung beide opties biedt is erg handig als je je bedrade headset zonder adapter wilt gebruiken. Bluetooth 5.0 en NFC maken ook deel uit van de configuratie.

Het verschuift de bedieningselementen zoveel mogelijk naar de onderste helft van het scherm

Android 11 is geïnstalleerd op de smartphone en Samsung’s interne OneUI 3.1 is er bovenop geïnstalleerd. Het past het uiterlijk sterk aan en verschuift de bedieningselementen zoveel mogelijk naar de onderste helft van het scherm, zodat zelfs gebruikers met kleinere handen het gemakkelijk kunnen gebruiken.

De beveiligingspatches zijn op het moment van testen volledig up-to-date. Samsung beloofde een paar maanden geleden minimaal vier jaar aan beveiligingspatches voor veel smartphones, en de Galaxy A52s 5G krijgt momenteel zelfs maandelijkse beveiligingsupdates. Als het echter om nieuwe Android-versies gaat, laat Samsung de zaak open: het is immers mogelijk dat de hardware in toekomstige Android-generaties niet meer wordt ondersteund, volgens de update-website van Samsung dan.

We kunnen dus alleen op ervaring afgaan en aannemen dat een update naar Android 12 voor een huidige mid-range smartphone als de Galaxy A52s 5G vrij waarschijnlijk zal gebeuren. Op dit moment kan echter niemand met zekerheid zeggen hoe de toekomst er op dit gebied uitziet.

De gebruikelijke Samsung-apps zijn aanwezig, maar ze dupliceren enkele van de functies die Android al biedt, zoals de Google Play Store of de browser. Verder heb je te maken met een aantal vooraf geïnstalleerde advertentie-apps, maar deze kunnen eenvoudig worden verwijderd!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe bevalt de ge-update Samsung Galaxy A52s 5G?