ultieme relaxplek in je tuin
Fashion

Hoe creëer je de ultieme relaxplek in je tuin?

Het is weer zomer, dé tijd om van je tuin te genieten. Zeker nu we door de corona crisis met zijn allen wat meer thuis zitten, en velen van ons niet, of minder lang, op vakantie gaan. Het is dan ook de hoogste tijd om te zorgen voor een fijne plek om te relaxen in de tuin. Een plek waar je kunt ontspannen, kunt lezen, naar muziek kunt luisteren… maar hoe maak je zo’n plek eigenlijk?

Kies een goede plek uit in je tuin

Allereerst is het verstandig om een fijne plek in je tuin uit te kiezen om te relaxen. Een plek waar je veel zon hebt, en waar het misschien wat rustiger is. Je wil natuurlijk zo min mogelijk last van je buren of andere geluiden die je rust kunnen verstoren.

Met een overkapping kun je heel het jaar door in je tuin relaxen

Mocht je de mogelijkheid hebben, dan kun je een overkapping op je relaxplek maken. Als er al een muur staat, is dat zo gebeurd. Je hoeft alleen maar te zorgen voor stevige palen en een goed dak, denk hierbij ook aan de afwatering. Wil je jouw relax plek ergens midden in de tuin, geen probleem, want ook dan is het niet moeilijk om hier een aantal palen in de grond te slaan en een overkapping te maken. De fundering van je palen dient dan wel wat meer aandacht te krijgen. 

Maak het afdak van hout

Maak zo’n afdak van hout, dat voelt warm en maakt het meteen een fijne plek om te vertoeven. Zorg wel dat je de juiste verf gebruikt, zoals de Rubbol XD High Gloss, zodat je hout goed beschermd is tegen UV stralen en neerslag. Als je een overkapping in je tuin maakt, baken je je relaxplek af én je kunt er tot diep in de herfst genieten. Als je er een warmtelamp onder hangt, kun je er het hele jaar gebruik van maken.

Comfortabele meubeltjes

Als je de overkapping hebt gemaakt is het tijd om je chillplek in te richten. Doe dit met comfortabele meubeltjes, want dan kun je er langere tijd doorbrengen. Zorg ook dat je het niet helemaal vol zet met spullen, want dat verstoort de rust. Als je alleen in de lente en zomer gebruik wil maken van deze plek, en dus van de meubelen, dan moet je ook zorgen dat je deze in de winter goed kunt opbergen of afschermen. Als bekleding van stoelen of bankjes vochtig wordt, kan het gaan schimmelen en zal het vergaan. Het gebruik van kussentjes kan hier een goede oplossing voor zijn, omdat je die makkelijk kunt opbergen. Tevens creëer je hier een fijne sfeer mee die perfect past bij zo’n loungeplek.

Verlichting

Denk goed na hoe je je rust plekje wil gaan verlichten, je kunt kiezen uit kaarsen, lantaarns, spotjes, voet lichten, etc. Er zijn tegenwoordig veel buitenlampen op de markt die op zonne-energie werken, hierdoor hoef je geen elektriciteit naar je overkapping aan te leggen. Dit geldt uiteraard ook voor kaarsen. Bedenk wel dat het hier om een relax plek gaat, en niet om een kantoor. Werk dus met zachte, warme lampen en weinig wit licht, dit is over het algemeen koud en fel.

Accessoires op je relaxplek

Als je je plek hebt gecreëerd en ingericht, kun je met accessoires de puntjes op de i zetten. Hiermee kun je namelijk ook voor een groot deel de sfeer bepalen en kun je wat kleur toevoegen, bijvoorbeeld door het gebruik van kleedjes, beeldjes, maskers, etc. Denk op je volgende vakantie ook eens aan de aankleding van deze plek, niets zo leuk om herinneringen aan een fijne vakantie op te kunnen halen, terwijl je zit te relaxen in je eigen tuin.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe creëer je de ultieme relaxplek in je tuin?