industriele badkamer
Interior

Hoe creëer je een industriële badkamer?

Een industriële, strakke stijl past heel erg bij een badkamer. Vandaar dat we zien dat deze stijl nog steeds aan populariteit wint. Een dergelijke strakke badkamer ademt de luxe van een spa of wellness badkamer, zeker als die stijl wat meer richting een Scandinavisch interieur wordt getrokken. We zien dat mensen die in hun interieur nooit voor deze stijl zouden kiezen dat voor hun badkamer juist wel doen. Een dergelijke stijl kun je eigenlijk overal in terug laten komen, van de inloopdouche met douchewand, tot de ‘hardware’ zoals kranen en sanitair. Daarnaast kun je binnen die industriële, strakke stijl goed je eigen richting geven en is er veel badkamer inspiratie online te vinden. 

Beton, staal en hout

De industriële badkamer kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere elementen. De materialen die je voornamelijk ziet in een industriële badkamer zijn beton, staal en hout. Deze combinatie van materialen zorgt voor een krachtige en stoere uitstraling, waardoor je badkamer een industriële look krijgt. De industriële look is ook perfect in te passen bij de inloopdouche en douchewand, door bijvoorbeeld gebruik te maken van zwarte stalen bevestigingsmaterialen. Hoewel de badkamer steeds luxer wordt ingericht, speelt de laatste trend toch in op functionaliteit, minimalisme en aandacht voor de natuur en het milieu. 

Vierkante, strakke vormen

In een industriële badkamer wordt veel gebruik gemaakt van vierkante, strakke vormen. Deze komen bijvoorbeeld terug in de kranen of de douchekop en geeft de badkamer een strakke uitstraling. De andere materialen die vaak in een industriële badkamer worden gebruikt zijn, zoals gezegd, RVS, beton, staal, hout, stof. Hoe jij die materialen mixt zorgt voor de uiteindelijke sfeer. Zo zien we vaak inloopdouches en douchewanden,  waarbij een donkere kleur staal wordt gebruikt, gemixt worden met hout als het interieur wat warmer moet overkomen en met meer staal of RVS elementen als het wat kouder mag.

Vrouwelijke touch

Bang dat een industriële badkamer alleen maar de stoere kant op kan gaan? Dit hoeft absoluut niet, want een industriële badkamer kan absoluut ook heel vrouwelijk zijn. Eén van de manieren om dat te bereiken, is het gebruik maken van lichtere kleuren aan je kleurenschema. Ook kun je bijvoorbeeld een prachtige bos (gedroogde) bloemen in de badkamer zetten. Op die manier voeg je ook een warmere toon toe.

Grijstinten

Als het gaat om de kleur die je het beste kunt gebruiken voor een industriële badkamer, zul je veel grijstinten terugzien. Deze kleur geeft de badkamer al snel een stoere uitstraling. Bovendien kan deze kleur gemakkelijk gecombineerd worden met andere kleuren en materialen, waardoor je jouw industriële badkamer helemaal naar eigen smaak kan inrichten. 

De vloer van een industriële badkamer

Ook een giet- of betonvloer hoort bij een industriële badkamer, omdat deze de ruimte een modern en eigentijdse look geeft. Beton is echter niet waterdicht, hierdoor moet de vloer wel behandeld worden voor er water op kan komen zoals in een inloopdouche, een gietvloer is echter wel direct waterdicht. Beton is dit echter pas vanaf een dikte van ongeveer 20 centimeter, dus laat je goed informeren voor je deze keuze maakt.

Om een echte industriële sfeer in je badkamer neer te zetten, zal ook het sanitair deze uitstraling moeten krijgen. Zo past een vierkant, donker bad er erg goed bij en kun je dit ook doortrekken naar bijvoorbeeld de wasbak. Voor een meer klassieke uitstraling in de industriële stijl kun je kiezen voor het toevoegen van ronde vormen, maar dan wel met een strakke en robuuste afwerking. Ook een voorbeeld waar je aan kan denken is RVS brushed nickel kranen in combinatie met een betonnen wastafel. Zo maak je je industriële badkamer met bijpassend sanitair helemaal af.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe creëer je een industriële badkamer?