tijdloos interieur
Interior

Hoe creëer je een modern en tijdloos interieur?

Iedereen heeft wel eens zo’n moment: weg met die oude meubeltjes en dat behang op de muur, we gaan de boel helemaal omgooien. Kringloopstoeltje eruit, mooie strakke designbank erin! Maar een modern interieur dat jarenlang mee kan, hoe pak je dat aan? Zit dat wel in designmeubelen? En welke kleuren kies je dan? Wat voor lampen kies je? En waar laten we de televisie? Met deze tips kom je al een heel eind op weg.

Tijdloos lijkt wel een geheim

Dat is natuurlijk niet zo. Tijdloos wil zeggen dat iets niet aan een bepaalde mode onderhevig is. Een spijkerbroek bijvoorbeeld, die gaat al decennialang mee in het modebeeld op straat. Wel voldoen ze vaak aan trends, zoals jeans met wijde pijpen in de seventies of de laatste jaren, skinny jeans. De spijkerbroek met rechte pijpen blijft altijd wel en zoiets geldt ook voor een interieur. Zo is in de interieurwereld hout een materiaal dat altijd weer terugkeert. Kies dan ook voor meubelen die niet voldoen aan de laatste trend, maar kies een neutrale kast van hout of met een hout-uitstraling.

Ga voor neutrale kleuren

Met kleur kan het lastig zijn, want je wilt natuurlijk wel jouw favoriete kleur in je interieur. Wit is het veiligste voor de muren, maar een lichte kleur zoals zandkleur of lichtblauw geeft al een mooie basis. Met meubelen in bijpassende neutrale kleuren zoals een grijze of beige bank kun je die basis verbreden. Als je dat slim wilt aanpakken, ga dan voor ton-sur-ton, waarbij je binnen één kleurfamilie voor verschillende tinten kiest. Met kussens kun je kleuraccenten toevoegen, het liefst contrasterend: zo houd je de basis strak en maak je het spannend met de details.

Minder is juist meer

Een strak interieur betekent niet dat je inrichting saai hoeft te zijn. Met bijzondere opvallende lampen geef je je kamer een eigen touch en zo is ook een mooie plant of bos bloemen een unieke blikvanger. Een vergeet niet om iets moois aan de wand te hangen. Een mooi abstract schilderij of een foto van die ene vakantie. Pak daar niet te gretig mee uit en houd kunstwerken aan de wand in één stijl of kleur, bijvoorbeeld zwart-wit of sepia als kleur en foto’s en tekeningen in die kleuren als smaakmakers. In die zin is minder juist meer en kun je toch meer uitpakken dan je dacht.

En dan de televisie

De televisie neemt vaak een centrale plaats in in de woonkamer, waar de bank vaak tegenover staat. Daar is niets mis mee. Je kunt de televisie natuurlijk weer op een speciaal daarvoor bestemd televisiemeubel plaatsen, maar met ‘minder is meer’ in gedachten kun je hem ook laten opgaan in je interieur door hem aan de wand te hangen. Dat kun je doen met een speciale tv-wandbeugel. Die kun je in alle soorten en maten krijgen. Zo kun je kiezen voor een platte beugel, zodat je televisietoestel als een schilderij aan de wand hangt, of met een uittrekbare beugel, waarmee je de televisie iets van de wand trekt. Er bestaan wandbeugels die je kunt uittrekken tot wel 1,20 meter! Maar welke tv-wandbeugel je ook kiest, een rustige basis is het begin.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe creëer je een modern en tijdloos interieur?