Hoe creëer je meer ruimte in huis
Interior

Hoe creëer je meer ruimte in huis?

Veel mensen dromen ervan om ruim te wonen. En dan hebben we het niet over een groot huis, maar wel over een ruim interieur. Dit is trouwens een stuk makkelijker te realiseren dan een grotere woning. De grote huizen liggen namelijk niet voor het oprapen en bovendien moet je er vandaag de dag flink wat geld voor over hebben. Daarom hebben we een aantal handige tips verzameld waarmee je meer ruimte in huis creëert. Welke tips pas jij straks toe?

1. Meer ruimte in huis: multifunctionele meubels

Met multifunctionele meubels bespaar je op de hoeveelheid meubels in huis, en zo bespaar je dus ook op ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een bank of bed met opbergruimte. Of kasten die je ook als bureau kunt gebruiken. Heb je echt weinig ruimte in huis? Dan kan een was-droogcombinatie ontzettend handig zijn omdat je geen twee aparte toestellen hoeft te plaatsen. Alle beetjes helpen om ruimte in huis te besparen!

2. Bank ergens tegenaan schuiven

Wellicht ben je geneigd om de bank los te plaatsen en niet naast een ander meubel te zetten, maar eigenlijk is dit niet zo verstandig. Je kunt namelijk heel wat ruimte besparen wanneer je de bank wél tegen een tafel of kast schuift. Bovendien vormt de bank zo een extra stukje muur waar je meubels in je interieur tegenaan schuift. En alsof dat nog niet genoeg is, creëer je er op die manier ook nog eens een mooie afscheiding mee. 

3. Inklapbare tafel

Heb je een kleine keuken? Schaf dan een inklapbare tafel aan en zet er twee stoelen bij. Op die manier ontbijt je ‘s ochtends toch iets comfortabeler en sneller. Zodra je klaar bent met eten, klap je de tafel gewoon weer dicht. Deze tip is overigens ook ideaal om meer ruimte te creëren als je uitgebreid aan het koken bent. 

Wandtafel inklapbaar
Wandtafel inklapbaar
Inklapbare Tafel
Inklapbare Tafel
Inklapbare wandtafel
Inklapbare wandtafel

4. Ontbijtbar aan het raam

Een ontbijtbar aan het raam is ook ontzettend leuk en gezellig! Hiervoor moet je natuurlijk wel een beetje geluk hebben met de ligging van de ramen in je huis. Mocht dit niet mee zitten, dan kan je er ook voor kiezen om een ontbijtbar tegen de muur te maken. Bij beide opties bespaar je immers veel ruimte in de keuken. 

5. Uitschuifbaar bed

Ook in je slaapkamer kan je veel ruimte besparen, bijvoorbeeld door een uitschuifbaar bed te gebruiken. Wanneer je ‘s ochtends opstaat, dan schuif je het bed gewoon weer dicht en heb je direct meer bewegingsruimte. Een andere mogelijkheid is een inklapbaar bed aan de muur. Hiermee bespaar je nog meer ruimte!

6. Lege ruimte optimaal benutten

Kijk eens goed rond in huis en zoek naar lege ruimtes die je beter zou kunnen benutten. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ruimte vrij onder hun trap. Lege ruimte waar verder niets mee wordt gedaan en dat is natuurlijk zonde. Onder die trap kan je misschien wel een kast plaatsen of open planken ophangen om meer opbergruimte te creëren. Door je verticale ruimte optimaal te benutten, krijg je weer meer plek op andere plaatsen in huis. 

7. Minder meubels maar grotere exemplaren

Tenslotte is het aangeraden om minder meubels te plaatsen, maar wel grotere formaten. Eén grote kast biedt namelijk meer opbergruimte dan twee of drie kleine kasten. En als je deze kast ook nog eens tegen de muur aanschuift, komt er meteen meer ruimte vrij dan wanneer je drie kasten in je interieur hebt staan.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe creëer je meer ruimte in huis?