relaxen in hangmat
Living

Hoe creëer je thuis dat heerlijk ontspannen vakantiegevoel?

Op vakantie gaan is de manier om heerlijk te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Wil jij dit thuis ook ervaren? Deze tips helpen je verder.

Tip 1: Maak tijd vrij

Als je thuis bent kan het lastig zijn om alles los te laten. Er zijn altijd dingen die je nog even snel kunt doen. Deze kleine klusjes zorgen ervoor dat je de hele dag druk bent en niet goed kunt ontspannen. Gun jezelf daarom af en toe een dag waarop je helemaal niets hoeft en maak deze dag geen andere afspraken. Je kunt natuurlijk wel samen met vrienden afspreken om samen te gaan ontspannen.

Tip 2: Zet je internet uit

We kunnen bijna niet meer zonder internet. Toch is het belangrijk voor je vakantiegevoel om helemaal offline te gaan. Trek de stekker van je router eruit en schakel het internet van je mobiele telefoon uit. Zo wordt je niet verleid om nog even je mail te checken, het laatste nieuws te volgen of berichtjes te beantwoorden. Het kan wel verstandig zijn om mensen waarmee je dagelijks contact hebt even in te lichten over dat je offline gaat, dan hoeft niemand zich zorgen te maken.

Tip 3: Ontdek nieuwe dingen

Zoek op wat er allemaal te doen is bij jou in de buurt. Bezoek de nieuwe tentoonstelling van een museum waar je al een tijd niet bent geweest. Of ga eens lekker het bos in voor een mooie wandeling of naar het strand om eens lekker uit te waaien. Je kunt ook ronddwalen door de straten op zoek naar een leuk restaurantje.

Tip 4: Ruim op

Op vakantie heb je altijd maar een klein deel van je spullen bij je. In het hotel of appartement waar je verblijft is vaak niet veel meer te vinden. Deze rust om je heen, het ontbreken van overbodige spullen, zorgt voor rust in je hoofd. Houd daarom een grondige opruiming thuis. Doe alles weg wat je al een jaar niet hebt gebruikt.

Tip 5: Hangmatten

Wil jij op je vrije dag lekker relaxen in een hangmat? Gewoon bij jouw thuis? Dat kan. Hangmatten met een standaard kun je gewoon midden in de woonkamer of op je balkon zetten. Heb je niet zoveel ruimte? Misschien is een hangstoel dan een beter idee. Kijk voor inspiratie voor jouw ideale hangmat of hangstoel eens op tropilex.com.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe creëer je thuis dat heerlijk ontspannen vakantiegevoel?