een reiskoffer inpakken
Travel

Hoe een reiskoffer inpakken? 10 handige tips!

Of je nu een vliegreis gaat maken of er met de auto op uit trekt: je moet een reiskoffer inpakken. Misschien ben je geneigd om je koffer helemaal vol te proppen, maar dat is niet zo verstandig. Je kunt beter licht reizen want dit bespaart je veel keuzestress en zo kan je je bagage makkelijker verplaatsen. Hoe een reiskoffer inpakken? Denk op voorhand na over wat je écht nodig hebt op reis en check alvast deze 10 handige inpaktips!

1. Ga slim om met je kleding

Je kunt iedere dag een andere outfit aantrekken op vakantie, maar hierdoor zal je koffer waarschijnlijk niet dicht geraken. Om dit probleem te voorkomen, kan je kleren meenemen die je goed met elkaar kunt combineren. Een rok of short kan je bijvoorbeeld meer dan eens dragen, telkens met een ander bovenstuk. Door slim om te gaan met je kleding neem je niet teveel onnodige stuks mee. En dat betekent: minder keuzestress én minder bagage om mee te sleuren!

Om het jezelf een stuk makkelijker te maken, kan je een lijstje maken met de outfits die je nodig hebt. De twijfelgevallen kan je bij elkaar leggen. Op die manier creëer je een goed overzicht en kan je alsnog een paar stuks weglaten.

2. Houd rekening met het weer

Het spreekt voor zich dat je geen drie spijkerbroeken hoeft mee te nemen naar een warm land. Kies liever voor een lange, comfortabele broek die je in de auto of het vliegtuig draagt, en die je nog eens kunt hergebruiken op vakantie. Door op voorhand de weersvoorspellingen te controleren, neem je alleen de items mee die je echt nodig hebt.

3. Rol je kleren op

Deze truc zorgt er niet alleen voor dat je kleren minder plaats innemen, ze zullen ook minder verkreukt uit je koffer komen. Echter geldt er wel een uitzondering op de regel: hemden of blouses vouw je wél beter op de standaard manier. Maar T-shirts en tops oprollen kan prima!

Hoe een reiskoffer inpakken

4. Controleer de faciliteiten

Ook de faciliteiten in het hotel kan je op voorhand even checken. Zijn er bijvoorbeeld handdoeken? Is er een haardroger? Zo ja, dan kan je deze items alvast thuislaten en op die manier weer wat bagage besparen.

5. Was je kleding tussendoor

Ga je voor een langere tijd op reis? Dan kan je je kleren tussendoor een wasbeurt geven. Als je hotel geen wasservice aanbiedt, dan is er waarschijnlijk wel een wassalon in de buurt. Of wat je ook kunt doen: een klein flesje wasmiddel van thuis meenemen en een handwasje in de badkuip doen. De was (laten) doen is sowieso makkelijker en goedkoper dan een extra reiskoffer inchecken. 

6. Neem kleine verzorgingsproducten mee

Op reis heb je meestal geen volledige fles bodylotion nodig. Kies liever voor mini formaatjes die je bij de drogist kunt kopen, of giet de producten over in kleinere flesjes als je voor een kortere periode op vakantie gaat. Ga je op reis met een vriend(in)? Maak dan goede afspraken over wie wat meeneemt. En nog een handige tip: stop je toilettas in een zakje voor het geval er iets gaat lekken. 

Reis Toilettas met Ophanghaak voor Toiletartikelen
Reis Toilettas met Ophanghaak voor Toiletartikelen
Reisflesjes Set met Silicone Etui
Reisflesjes Set met Silicone Etui

7. Schaf een e-reader aan 

Lees je graag boeken op vakantie? Sleur dan niet tientallen boeken mee in je bagage, maar schaf een e-reader aan. Hierop bewaar je makkelijk al je lievelingsboeken zonder veel ruimte te verliezen of extra gewicht mee te sleuren. Hier vind je alvast 5 leuke boeken om te lezen tijdens je vakantie! Ook na je vakantie komt die e-reader overigens nog goed van pas. Wist je trouwens dat een e-book veel goedkoper is dan een standaard boek?

Kobo Libra 2
Kobo Libra 2 
Pocketbook Touch HD 3
Pocketbook Touch HD 3
Denver EBO-625
Denver EBO-625
Woxter Scriba 195
Woxter Scriba 195

8. Draag dikke kleren bij je vertrek

Draag de kleding die het zwaarst, grootst of dikst is al op de luchthaven. Op die manier hoef je je spijkerbroek, trui of jas niet meer in je koffer te stoppen tijdens het inchecken. Hetzelfde kan je doen met je schoenen: doe sneakers aan in plaats van sandalen, want sneakers nemen meer ruimte in beslag en zijn een stuk zwaarder.

9. Steek de zwaarste spullen bij de wieltjes

Als je de zwaarste items, zoals schoenen en toiletgerief, dichtbij de wieltjes steekt, verdeel je het gewicht waardoor je je reiskoffer makkelijker kunt verplaatsen. Daarnaast heb je zo minder kans dat er producten uitlopen.

10. Stop je sokken in je schoenen

En dan nog een allerlaatste tip: om ruimte te besparen, kan je je sokken in je schoenen stoppen vooraleer je ze inpakt. Leg je schoenen daarna langs de zijkant van je koffer met de zool naar de rand toe. Alle kleine beetjes helpen om je reiskoffer efficiënt in te pakken!

TravelZ Horizon Handbagagekoffer
TravelZ Horizon Handbagagekoffer
Princess Traveller
Princess Traveller
Princess Traveller Barcelona
Princess Traveller Barcelona
Samsonite Flux Spinner Reiskoffer
Samsonite Flux Spinner Reiskoffer
Princess Traveller Trendy Dots
Princess Traveller Trendy Dots
Eastpak - Tranverz L
Eastpak – Tranverz L
Reacties uitgeschakeld voor Hoe een reiskoffer inpakken? 10 handige tips!