haar en huid verzorging na de zomer
Health

Hoe kan jij je haar en huid verzorgen na de zomer?

Wat heeft je haar en huid precies nodig?

De zomer is een heerlijk seizoen waar je veel buiten bent en geniet van het zonnetje.

De kans is groot dat je elke dag zonnebrand op smeert en je heel bewust bent van je huid en haar. Deze wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen gevaarlijke Uv straling.

Maar als de zomer weer voorbij is heeft je huid weer hele andere producten nodig.

Je haar heeft in de koudere wintermaanden meer verzorging nodig om statische plukjes tegen te gaan. Kom er in dit artikel achter wat je kan doen voor je haarverzorging na de zomer.

Huidverzorging na de zomer

Na de zonnige zomermaanden is het altijd goed om je huid eens aandachtig te bestuderen. Ook als jij je huid goed beschermt kan je toch beschadigingen terugzien in je gezicht of op de rest van je lichaam. Indien je vreemde vlekjes ziet als pigmentvlekken of andere opvallende moedervlekjes is het altijd goed om langs te gaan bij de huisarts.

Je bent je er natuurlijk al van bewust dat UV straling niet goed is voor je huid. Dit veroorzaakt niet alleen maar opvallende pigmentvlekken maar heeft ook invloed om je sproetjes en verschillende bloedvaten. Kan je huid wel wat vocht gebruiken dan is het raadzaam om een goede crème te gebruiken met hyaluronzuur. Dit bestanddeel zorgt voor extra vocht in je huid. Dit is weer huidverjongend.

Vergeet je huid nooit tegen zon te beschermen, ook in de andere seizoenen. Gebruik dan ook altijd een crème waar een lage UV bescherming in is verwerkt.

De beste haarverzorging na de zomer

De zomer is niet goed voor je haar, daarom wil je het na de zomer goed verzorgen. Dit doe je door je haar altijd te wassen met een verzorgende shampoo en conditioner. De beste producten zijn hierbij een aanrader. Vraag altijd om advies bij je kapper en gebruik een geschikte shampoo die je haar voldoende verzorgd.

Vergeet je hoofdhuid ook niet tijdens het wassen. Het is heel goed voor je haar om je hoofdhuid grondig te masseren. Dit brengt de bloedcirculatie op gang en haalt de dode huidcellen weg.

Maak ook eens gebruik van een verzorgend maskertje. Laat dit een nacht intrekken om je haar echt even goed te verwennen. Laat je haar na het wassen altijd drogen met koude lucht en verban elastiekjes zo veel mogelijk om beschadiging te voorkomen.

Verzorg je huid en haar altijd na de warme zomerdagen. Nu weet je precies wat je moet voor je huidverzorging na de zomer. 

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan jij je haar en huid verzorgen na de zomer?