Travel

Hoe kies je de juiste camping in Frankrijk voor jou?

Nadat velen van ons een paar jaar niet naar het buitenland zijn geweest om vakantie te vieren, zien we dat nu veel mensen wel weer in de auto stappen om naar het buitenland te gaan. Een van de landen waar wij Nederlanders graag naar toe gaan is Frankrijk. Het is niet heel ver rijden, je kunt er van alles vinden, van prachtige stranden aan zowel de Atlantische Oceaan als aan de Middellandse Zee tot aan rustige bergdorpjes in de Alpen… en alles daar tussenin. Het aanbod van campings is dan ook enorm groot. Aangezien niemand alle campings in Frankrijk kent, en het aanbod zo groot is, is het verstandig om te filteren als je gaat zoeken. In onderstaande blog helpen we je die filters scherp te stellen en je zo de ideale camping in Frankrijk te laten vinden.

Als het gaat om het kiezen van de juiste camping, kan het al snel een moeilijke keuze worden. Er zijn campings voor actieve gezinnen en campings voor mensen die tijdens hun vakantie het liefst zo min mogelijk doen. Lees snel verder voor een duidelijk overzicht van de belangrijkste vragen die je je moet stellen bij het zoeken naar een camping in Frankrijk.

Hoe ver wil je rijden?

Bedenk eerst hoe ver je wil rijden. Voor sommigen is langer autorijden geen probleem, terwijl anderen, zoals mensen met jonge kinderen, er de voorkeur aan geven niet al te lang in de auto te moeten zitten. Dan is het misschien een idee om in Noord-Frankrijk te blijven, in ieder geval de gebieden ten noorden van de Loire. Je bereikt de Loire-vallei binnen een kleine dag rijden, en het is goed voor familie uitjes, musea, fietstochten en het bezichtigen van mooie kastelen.

Bretagne is dan weer geweldig voor zandstranden en crêpes, terwijl Normandië erg relaxed is met heerlijke visrestaurants langs de hele kust, evenals de D Day-landingsstranden waar je wat geschiedenis kunt opdoen. En vergeet de Hauts de France in het noorden niet, een vredige plattelandsregio met mooie oude steden en glooiende velden.

Wat ben je precies van plan en wat doe je graag op vakantie? Wil je heel veel activiteiten? Of gewoon een fatsoenlijk strand waar je de hele dag kunt genieten van de zon? Misschien wil je een paar goede fietsroutes in de buurt. Wat voor soort camping je ook zoekt, doe je onderzoek: bekijk de websites, lees de beoordelingen en noteer de beoordelingen zodat je deze overzichtelijk voor jezelf hebt.

Beoordelingen kunnen dus handig zijn, maar sterbeoordelingen geven geen betrouwbare indicatie van de sfeer op een camping en houden niet noodzakelijkerwijs rekening met de kwaliteit van de faciliteiten van een camping. Behandel sterbeoordelingen dus als een indicatie van kwaliteit, in plaats van een absolute definitie van kwaliteit.

Campings voor strandvakanties

Houd er bij het kiezen van een camping met toegang tot een strand rekening mee dat te dichtbij de zee zijn ook een nadeel kan zijn. Als vuistregel geldt: hoe dichter de camping bij de zee ligt, hoe kleiner de staanplaatsen want de ruimte is duurder. Campings dichter bij het strand kunnen ook zanderige staanplaatsen hebben die niet iedereen leuk vindt. 

Wil je ontsnappen aan de drukte van het strandleven dan kun je een paar kilometer terug gaan en daar een camping zoeken. 

Eten op een camping in Frankrijk

Een populair restaurant op een camping is over het algemeen een goed teken, vooral een volwaardig restaurant met een wijnkaart en een goed menu dat door de lokale bevolking wordt bezocht. Vaak grenst het restaurant aan het zwembad, zodat mama en papa kunnen genieten van een hapje en een oogje kunnen houden op de kinderen. Als dit geen vakantie gevoel geeft, weten wij het ook niet meer!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je de juiste camping in Frankrijk voor jou?