kampeerstoelen
Travel

Hoe kies je de juiste campingstoelen?

De keuze in campingstoelen in de kampeerwereld is enorm en die uiteindelijke keuze bepaalt deels je vakantie. Een campingstoel wordt namelijk veel gebruikt op vakantie. Zowel het ontbijt, als de lunch, als het diner wordt zittend op die stoel genuttigd. Daarnaast wil je natuurlijk ook lekker zitten als je op vakantie een boek leest of samen een spelletje speelt. Niet iedereen heeft behoefte aan hetzelfde comfort, maar iedereen heeft wel bepaalde wensen voor een campingstoel. Hieronder sommen we de andere zaken op waar je aan moet denken bij het kopen van nieuwe campingstoelen.

Wat voor vakantieganger ben jij?

Als eerste bepaalt het type vakantie voor een groot gedeelte de keuze voor de juiste campingstoel voor jou. Ga je met de caravan of camper? Dan heb je waarschijnlijk genoeg ruimte voor je bagage en kun je kiezen voor een luxere stoel. Ga je echter met de fiets of met de trein, dan heb je behoefte aan stoelen die makkelijk mee te nemen zijn en niet veel wegen.  Je zult dan eerder kiezen voor een opvouwbare stoel, of misschien zelfs een visserskrukje. 

fietsvakantie

Het materiaal van een campingstoel

Waar je ook rekening mee moet houden bij de aankoop van een campingstoel is het materiaal. Een aluminium frame is een stuk lichter dan een van staal. Ga je dus voor een voet- of fietsvakantie, kies dan altijd voor aluminium. Het gewicht van de kampeerstoelen wordt belangrijk als je weinig ruimte hebt of gaat rondreizen. Je kan dan kiezen voor een stoel met een aluminium frame. Je komt dan al snel uit bij een inklapbare lichtgewicht kampeerstoel. Lichtgewicht wil niet zeggen dat de stoel minder sterk is. Als je kiest voor een bekend merk dan gaat zo’n stoel jaren mee. Een vouwstoel is bijvoorbeeld ook zo’n campingstoel die je makkelijk meeneemt omdat hij vaak in een draagtas zit en overal tussen de bagage gestopt kan worden.

Het comfort van een campingstoel

Om de mate van comfort te bepalen moet je bedenken hoeveel je de stoel gebruikt en in welke mate jij dan comfort wil hebben. Wil je een hoge of een lage rugleuning? Wil je dat de rugleuning verstelbaar is? Soms kun je de stoel ook uitbreiden met een bijpassende voetenplank. Denk ook eens aan de diepte van de zitting. Ben je groot dan wil je misschien liever een diepere zitting om lekker te kunnen zitten en een wat hogere kampeerstoel. Ook het zitvlak is belangrijk. Moet dat gevoerd zijn, of mogen het losse kussens zijn. Heb jij op vakantie weinig bagageruimte, dan wil je misschien slechts een nylon zitting.

Weersinvloeden

Ook het weer is van invloed. Wil je je stoelen altijd buiten laten staan, of kun je ze in een tent of caravan kwijt als het gaat regenen? Blijf je lang op één plek, dan maakt het misschien niet uit dat het wat langer duurt voor het door jou gekozen materiaal droog is. Als je echter nooit lang op één camping blijft, zullen de campingstoelen na een regenbui snel moeten drogen.

camperstoelen

Campingtafel

Zoals je ziet zijn er veel dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van campingstoelen. Daarnaast moet je bedenken hoeveel kampeerstoelen je nodig hebt en bedenk ook welke tafel je er bij wil hebben. Het mooiste is als het een geheel kan zijn, ook qua opbergen. Maar het gaat uiteindelijk om het kamperen en dat je daar van alle gemakken voorzien bent. Neem daarom de tijd om alles te bekijken om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je de juiste campingstoelen?