wollen kleed
Interior

Hoe kies je een vloerkleed dat perfect bij je interieur past?

Vloerkleden blijven populair om een ruimte aangenaam te maken. De stijl en afmetingen zijn misschien wat verschoven ten opzichte van vroeger, maar in veel huizen ligt er nog steeds een kleed op de vloer. Er zijn allerlei soorten vloerkleden te koop en tegenwoordig zien we er veel met een patroon of motief. Daarnaast is een wollen vloerkleed ook nog erg populair, net zoals een hoogpolig kleed, om lekker op te liggen als je bijvoorbeeld een film kijkt. De keuze in vloerkleden is enorm.

De geschiedenis van het tapijt

Tapijten en kleden worden al vele honderden jaren verkocht. De eerste tapijten werden in het oude Perzië gefabriceerd. De benaming ‚tapijt’ is dan ook gebaseerd op de Perzische naam tafta, wat geweven betekent. Het Perzisch tapijt is wereldwijd één van de populairste en bekendste soorten. Vooral de laatste jaren is deze weer populair in veel Nederlandse huiskamers.

Vooral in de winter heerlijk

Zeker in woningen zonder vloerverwarming is een vloerkleed een echte uitkomst. Niet langer hoef jij je voeten op de koude tegelvloer te zetten, maar hiermee heb je een heerlijke ondergrond voor je voeten en kom je heerlijk de winter door. Daarnaast kun je met een vloerkleed jouw interieur pas echt af maken. Of je hem nu deels onder meubels schuift, om deze zo met elkaar te verbinden of omdat je er een speciale plek mee wil creëren; een vloerkleed vervult deze rollen met gemak.

Wees niet bang om af te wisselen

Een vloerkleed is een duidelijk eyecatcher in je woonkamer en omdat deze zo de sfeer bepaalt, kun je ervoor kiezen om deze regelmatig af te wisselen. Een hoogpolig tapijt is ideaal voor in de winter, omdat het dan voor warmte zorgt. In de zomer is het dan weer mooi om voor een laagpolig tapijt te kiezen. Kies dan ook meteen voor een wat lichtere kleur. Voor ieder seizoen zijn er geschikte vloerkleden en als je ze op deze manier afwisselt, gaan ze ook langer mee.

Enorm veel keuze, voor elk budget

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten, afmetingen en kleuren verkrijgbaar, daarnaast zijn er veel verschillende prijsklassen en hoef je voor een mooi vloerkleed echt niet per se de hoofdprijs te betalen. Heb je een vloerkleed gekocht of wil je er één kopen en ben je benieuwd hoe je bepaalde vlekken in het kleed moet behandelen? Online zijn er ontzettend veel tips te vinden over het behandelen van vlekken. Je zit natuurlijk nooit op vlekken te wachten, maar je kan het eigenlijk nooit voorkomen. Knoeien met drinken of eten laten vallen op jouw prachtige vloerkleed kan gebeuren. Het is vervelend, maar je kan de meeste vlekken tegenwoordig erg

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je een vloerkleed dat perfect bij je interieur past?