Hoe krijg je dikker haar
Tips

Hoe krijg je dikker haar?

Heb jij vrij dun haar en wil je graag dikker haar krijgen? Helaas bestaan er geen wondermiddelen om snel lang en dik haar te krijgen, maar er zijn wel een aantel dingen die je kunt doen om je haar er voller uit te laten zien. Als jij het dus prettig zou vinden om je haar wat dikker te maken, dan is het een goed idee om deze dingen uit te proberen. Ben je benieuwd naar de tips om dikker haar te krijgen? Lees dan snel verder want wij zetten ze hieronder op een rijtje voor je!

1. Dikker haar krijgen: ga regelmatig naar de kapper

Als je graag voller haar wilt krijgen, ben je misschien niet geneigd om naar de kapper te gaan. Toch is het verstandig om regelmatig een kappersbezoek in te plannen. Wat wel handig is, is om weinig of geen lagen te laten knippen. Op die manier word je haar niet nog meer uitgedund. Wanneer je wel voor laagjes gaat, ziet je haar er juist nog dunner uit en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je jouw haar er voller uit laten zien? Dan zijn highlights een goed idee!

dikker haar

2. Was je haar niet te vaak

Een tweede tip is om je haar niet te vaak te wassen. Wanneer je dit te vaak doet, kan het ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën die talgkliertjes aanmaken, verwijderd worden. Dit kan als gevolg hebben dat je haar minder dik wordt en dat is uiteraard niet de bedoeling. Het beste is om je haar niet vaker dan twee à drie keer per week te wassen als je dikker haar wil krijgen. Dat is echt meer dan voldoende. 

Heb je vettig haar tussen de wasbeurten door? Dan is droogshampoo een goede oplossing. Er zijn zelfs speciale droogshampoos die je haar ook een volumeboost geven, ideaal dus!

Schwarzkopf Fresh Droogshampoo
Schwarzkopf Fresh Droogshampoo
Batiste Droogshampoo Multipack
Batiste Droogshampoo Multipack
Kérastase Fresh Affair Droogshampoo
Kérastase Fresh Affair Droogshampoo

3. Gebruik niet te veel haarverzorgingsproducten

Hoe krijg je dikker haar? Het lijkt misschien een goed idee om bijvoorbeeld een mousse aan te brengen voor meer volume, maar eigenlijk is dit niet zo verstandig. Het is namelijk zo dat de meeste haarverzorgingsproducten je haar juist verzwaren, waardoor je het tegenovergestelde effect creëert. Om je haar dikker te maken, is het daarom net handig om niet te veel haarverzorgingsproducten te gebruiken. Ga dus niet iedere dag met allerlei producten aan de slag in je haar, maar doe dit met mate.

4. Bescherm je haar goed

Nog een belangrijke tip om dikker haar te krijgen, is om je haar altijd goed te beschermen. Probeer er niet te veel aan te zitten met je vingers, was het niet te vaak en gebruik niet te veel haarverzorgingsproducten. Borstel je haar niet meer dan nodig en ga niet te vaak aan de slag met een stijl- of krultang. Door lief te zijn voor je haar, zorg je ervoor dat het gezond blijft en dat het de kans krijgt om goed te groeien. Hierdoor heb je meer kans op vollere, dikkere lokken.

5. Verzorg je haar van binnenuit

Wat moet je eten om dikker haar te krijgen? Het effect is misschien niet direct zichtbaar, maar het is wel belangrijk om je haar van binnenuit te voeden. Drink daarom iedere dag voldoende water en eet genoeg omega-3 vetten. Deze laatste zijn goed voor je haar, huid en nagels. Je vindt ze onder andere in vis, noten, peulvruchten en olijfolie. 

dikker haar krijgen

6. Ga slapen met een vlecht of knot

Tenslotte kan je voller haar krijgen door met een knot of vlecht in je haar te gaan slapen. Je krijgt het beste resultaat wanneer je dit met nat haar doet. Wanneer je gaat slapen met nat haar in een vlecht of knot, zal je wakker worden met een volle haardos. En zo ziet het er ook dikker uit gedurende de dag waardoor het niet zal opvallen dat je eigenlijk dun haar hebt. Een handig trucje, toch?

Jammer genoeg is het dus niet mogelijk om je haar in één klap dikker te krijgen, maar bovenstaande tips zijn zeker het proberen waard om je haar er voller uit te laten zien. Hier vind je trouwens nog meer tips voor een optimale haarverzorging

Reacties uitgeschakeld voor Hoe krijg je dikker haar?