hoe kun je je nieuwe huis inrichten
Interior,  Living

Hoe kun je je nieuwe huis inrichten?

Het kopen van je eerste huis is een spannende, doch stressvolle, mijlpaal in het leven. Een nieuw huis betekent meestal een nieuwe locatie, een frisse start en, waar we het meest in geïnteresseerd zijn, het huis moet ingericht worden. Een nieuwbouwwoning inrichten kan een beetje overweldigend lijken. Dit komt omdat er waarschijnlijk veel ruimte is die je moet vullen. Dus of je nu helemaal opnieuw begint, inkrimpt of naar een grotere ruimte verhuist, we dachten dat we wel een helpende hand kunnen bieden. Deze blog staat boordevol tips en trucs om je te helpen bij het inrichten van een nieuwbouwwoning.

Uiteraard begin je bij de basis. Dat wil zeggen het verven van de muren en het leggen van een vloer. De afgelopen jaren zijn er wat betreft opties voor de vloer erg veel nieuwe mogelijkheden. Om daar een goed beeld van te krijgen, kun je het beste bij een expert als PVCvloerenonline.nl kijken.

Niet te vol 

Dan het inrichten zelf. Alleen omdat je een hele nieuwe lege ruimte hebt om mee te werken, wil nog niet zeggen dat je elke ruimte, hoekje en gaatje meteen moet vullen en volproppen. Begin met enkele belangrijke meubelstukken in plaats van alles in één keer te kopen (we zullen hier later uitgebreider over praten), en dan kun je later eventuele extra, niet-essentiële stukken toevoegen.

Vertrouw op een meetlint in plaats van je ogen

Kopen op zich is nooit een goed idee bij het kiezen van de meubels, vooral niet wanneer je online koopt. Denken dat die nieuwe bank en salontafel wel zullen passen, is iets heel anders dan weten dat het past, dus bespaar jezelf de stress en het gedoe op de dag van levering door de afmetingen goed te kennen voordat je je bestelling plaatst.

Wees niet onrealistisch

We hebben het allemaal gedaan; we zagen een prachtige spread van twee pagina’s in een magazine, maakte een bladwijzer voor de pagina en droomde dat ons huis op een dag de stijlvolle omgeving zou kunnen repliceren. Hoewel de afbeeldingen in de glossy magazines er onberispelijk uitzien, zal het helaas nooit helemaal aan de verwachtingen voldoen als je probeert je kamer eruit te laten zien als een pagina in een catalogus

Dat wil niet zeggen dat een prachtig interieur onmogelijk is. Houd er rekening mee dat er in jouw nieuwbouwwoning zal worden gewoond. Dus hoewel je niet wil dat het er rommelig uitziet, wil je dat het een gastvrije en uitnodigende uitstraling heeft.

Beginnen

Het gemak en de populariteit van online meubels kopen is enorm toegenomen. Daarom moet het inrichten van je nieuwe huis met alle nieuwe meubelstukken niet langer als een dure luxe worden gezien. Er is zoveel keuze online als het gaat om eetkamer-, woonkamer- en keuken meubels. Begin met je op één kamer te concentreren, zodat je niet te overweldigd raakt. Vervolgens kun je online gaan browsen om te zien welke vormen en stijlen uw aandacht trekken.

Koop niet alles tegelijk

Weet je welke kamer welke is en heb je alles opgemeten (ook de deurkozijnen)? Gewapend met alles wat je nodig hebt, kan het verleidelijk zijn om alles in één keer te kopen. Dit is echter een fout bij het kopen van meubels die je moet vermijden bij het inrichten van het nieuwe huis. Alles in één keer kopen is een enorme kostenpost in één keer. Het zal ook jouw styling focus uit elke kamer wegnemen. Dit komt omdat je naar meerdere stukken en stijlen in je hele huis kijkt.

Niet alles in één keer kopen betekent echter niet dat je de eerste paar maanden je avondeten op de grond moet doorbrengen. Concentreer je eerst op de belangrijkste zaken en daarna kunnen alle strakke accessoires worden toegevoegd om de kamer een huiselijker tintje te geven.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kun je je nieuwe huis inrichten?