woning van groen voorzien
Living

Hoe kun je je omgeving voorzien van meer groen?

Als je in de stad woont is het je wellicht al wel eens opgevallen dat er steeds minder groen te vinden is. Er worden weliswaar parken aangelegd, maar in de grote straten is er nauwelijks groen te vinden. Ook de huizen zijn niet voorzien van veel bloemen en planten. Dit zorgt voor een slechte luchtkwaliteit en het is daarnaast geen mooi aanzicht. Uiteraard heb je zelf wel mogelijkheden om je eigen leefomgeving groener te maken. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van een groen dak op je woning of plaats meer tuinplanten. Dit zorgt voor een direct vergroening van je omgeving. In dit blog bericht willen we je graag enkele tips geven over hoe je je omgeving groener kunt maken.

De tuin aanpakken

Heb je een tuin aan je woning zitten? Dan is dit de perfecte plek om meer groen te plaatsen! Je kunt erg leuk tuinplanten of siergrassen plaatsen om je tuin te vergroenen. Het voordeel hiervan is dat de luchtkwaliteit in de tuin vele malen beter zal worden. De planten zorgen er namelijk voor dat schadelijke stoffen opgenomen worden en deze omgezet worden in goede stoffen, zoals zuurstof. Daarnaast zorgen planten ook voor een verbetering van de gezondheid van de mens. Wanneer je namelijk tussen de planten zit, wordt je lichaam extra rustig. Hierdoor maken de planten het mogelijk om goed tot rust te komen. Dit is zeker in een drukke stad erg belangrijk!

Een groen dak plaatsen

Vervolgens kun je het vergroenen ook naar het dak brengen. Het plaatsen van een groen dak is namelijk steeds populairder geworden in Nederland. Dat is natuurlijk niet zo gek, als je ziet wat de voordelen van dit groene dak zijn. Wanneer je een groen dak plaatst, heb je een extra isolatielaag voor de woning. Hierdoor ga je direct veel geld besparen op de energierekening. Daarnaast zorgt een groen dak ook voor een betere afvoer van water. De planten nemen in eerste instantie een gedeelte van het regenwater op. Daarnaast filteren ze het overgebleven water dat op een goede manier afgevoerd kan worden naar het riool. 

Ben jij van plan om je omgeving groener te maken? Kijk dan snel op Yarinde.nl. Dit is de specialist op het gebied van bloemen en planten!

Haal meer groen in huis

Als je in een drukke stad woont, kan het zijn dat je geen eigen tuin of dak hebt. In dit geval kan het lastiger zijn om meer groen in je omgeving toe te voegen. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat je ook in het huis meer groen op kunt nemen. Ga daarom eens kijken naar de mogelijkheid om meer huiskamerplanten te nemen. Dit heeft namelijk ook enorm veel voordelen. Naast dat de luchtkwaliteit in de woning verbeterd wordt, ga je er ook mentaal op vooruit. Het is uit onderzoek gebleken dat het leven met veel groen om je heen positief werkt op je mentale gesteldheid. Hierdoor kun je dus ook daadwerkelijk gelukkiger worden van groen in je omgeving!

Begin een leuke moestuin!

Ben je van plan om het nog een stapje verder te nemen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een moestuin te beginnen! Dit zorgt er namelijk voor dat je direct kunt genieten van lekkere groente en fruit, terwijl je zelf lekker bezig bent met verschillende planten. Daarnaast is het starten van een moestuin ook een erg leuke bezigheid. Je bent zowel goed bezig voor het milieu als voor je eigen portemonnee. De groente die je verbouwd kun je natuurlijk lekker zelf opeten!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kun je je omgeving voorzien van meer groen?