mooie beelden maken als influencer
Hip and happening,  Tips

Hoe maak je de mooiste beelden als influencer?

Als influencer zijn visuals alles. Je hele baan draait om foto en video; uiteraard zijn er veel andere zaken die gedaan moeten worden achter de schermen, maar in de eerste plaats ben je een leverancier van visuele inhoud. Hoewel veel sociale-mediaplatforms de nadruk leggen op video-inhoud, is het maken van een goede foto nog steeds essentieel voor alle soorten influencers.

Of je nu selfies, prachtige reisfoto’s, luchtfoto’s met een drone of merk productfoto’s maakt, je wil er zeker van zijn dat je foto’s duidelijk, opvallend en uniek zijn. En nu Instagram-trends meer neigen naar ongefilterde, natuurlijke foto’s zonder al te veel te retoucheren, is het maken van kwaliteitsfoto’s belangrijker dan ooit. Vroeger was het oké om een ​​korrelige foto van je eten te uploaden, maar nu we allemaal krachtige smartphone camera’s op zak hebben, zijn er geen excuses meer!

Fotografeer in ‘raw’ als je de foto’s nog veel gaat bewerken

Bij het bewerken van foto’s in Photoshop of Lightroom geldt: hoe beter een bestand van hoge kwaliteit is, hoe beter je bewerkingen eruit zullen zien. Als je fotografeert met een digitale camera, verander dan de opname-instellingen om foto’s in onbewerkte modus te maken, wat zorgt voor een veel natuurlijker beeld. De meeste camera’s passen de instellingen voor helderheid, belichting en contrast van JPEG-opnamen enigszins aan.

De verlichting

Goede verlichting kan een foto maken of breken. Helaas is het moeilijk om slechte verlichting weg te werken, en de lichtkleur en intensiteit in een foto kunnen een sfeer creëren die je afbeelding tot leven brengt. Net voor zonsondergang en net na zonsopgang zijn de Instagram-piektijden (golden hour en blue hour), maar denk aan de sfeer die je wilt overbrengen met je opname. Als je bijvoorbeeld een productfoto maakt voor een schoonheidsproduct, wil je misschien een heldere, scherpe verlichting in plaats van een warme zonsondergang gloed.

Film of fotografeer niet op bewolkte dagen

Tenzij het een specifieke look is die je zoekt, is het verstandig om niet te fotograferen als de lucht bewolkt is. Het licht is te fel en je zult merken dat je witbalans vaak ver weg is. Als je echter geen andere keuze hebt, zorg er dan voor dat je in een zo hoog mogelijke kwaliteit fotografeert, zodat je eventuele licht fouten kunt wegwerken.

Aantrekkelijke shots maken

Lijn interessante punten in de afbeelding uit met de rasterlijnen; het zorgt voor een veel visueel aantrekkelijker schot. De meeste camera’s en telefoons hebben de rasterfunctie ingebouwd in de camera om het u gemakkelijk te maken!

Gebruik niet alleen maar selfies

Een selfie is zeker een makkelijke foto om te maken, vooral als je zelf content maakt. Maar hoe knap je ook bent, je volgers willen meer zien dan alleen close-ups van je gezicht! Dus als je een Instagram-partner of vriend hebt om foto’s van je te maken, is dat een geweldige optie. Wees dan wel heel duidelijk met het soort foto’s dat je wilt dat ze maken. Heb je een foto van jezelf nodig, maar heb je niemand tot je beschikking om foto’s voor je te maken? Een goedkoop statief kan een lange weg gaan, vooral in combinatie met een Bluetooth-camera sluiter. Je kunt je foto instellen zoals je wilt, en dan ga je!

Zorg voor een eenvoudige bewerking

Als samenleving zijn we het tijdperk voorbij waarin elke Instagram beeld wordt gefilterd. Natuurlijk zijn er altijd kleine aanpassingen nodig, vooral als je de kost verdient op Instagram, maar houd het simpel. Focus op helderheid, contrast, belichting en warmte.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je de mooiste beelden als influencer?