beschermen zonnebandcreme
Health

Hoe ongezond is zonnen? Bescherm jezelf met onze top 3 beste zonnebrandcrèmes van 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente lijkt dan eindelijk begonnen. Waar we de afgelopen jaren al vanaf april vaak in de zon kunnen zitten, hebben we tot eind mei vooral regen en bewolking gehad. Hierdoor is onze huid kwetsbaarder: deze heeft niet kunnen wennen aan de zon, maar wordt er nu plots aan blootgesteld. En dit terwijl hij hoger staat. Hierdoor kun je makkelijk verbranden en zul je je goed moeten insmeren. Een zongebruinde huid is is nu dus een stuk risicovoller dan 2 maanden geleden. Verbranden is al helemaal slecht. Elke keer dat je verbrandt, neemt de kans op huidkanker namelijk toe. Het is daarom belangrijk om je goed in te smeren. Vandaar dat je hieronder onze top 3 beste zonnebrandcrèmes van 2021 vindt.

beschermen met zonnebandcreme

Verbranden is erg ongezond voor de huid

Volgens doktoren moeten we van het idee af dat een zongebruinde huid mooi is. Vooral kinderen moeten veel ingesmeerd worden, en mogen zo min mogelijk verbranden. Uit een onderzoek wat onlangs door Maastricht University is afgerond blijkt echter dat kinderen nog te veel verbranden. Voor dit onderzoek werden ruim 600 ouders ondervraagd. Ondertussen weten we dat één verbranding als kind de kans op huidkanker al verdubbelt. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Dit komt doordat de UV stralen van de zon het DNA in onze huid beschadigt. Zo kan kanker ontstaan, wat in de kern niets anders is dan lichaamscellen die door kapot DNA ontspoord raken.

zonnebandcreme

Na verbranding maakt je huid pigment aan ter bescherming

Een rode huid is een alarmsignaal dat je niet mag negeren. Het laat je zien dat je het zo bont hebt gemaakt, dat er huidcellen aan het afsterven zijn. Ook veertig tot vijftig procent van de volwassenen verbrandt in de zomer zelf minstens een keer. Zoals gezegd is een zongebruinde huid het bewijs dat de huid beschadigd is geraakt. Als reactie daarop maakt de huid pigment dan aan, om je beter te beschermen tegen de stralen van de zon. Al is die bescherming niet genoeg. 

zonnebrandcreme gebruiken

Gebruik minimaal factor 50

Het beste kun je je dan ook insmeren met een hoge factor, liefst factor 50. Vaak smeren mensen zich pas in als ze al in de zon zitten. Doe dit echter altijd een half uur van te voren. Op die manier is de beschermende factor in de huid gekropen en doet deze zijn werk. Je moet dit daarna elke 2 uur herhalen om je huid echt goed te kunnen beschermen. Of je trouwens kinderen insmeert met kindercrème of normale zonnebrand, maakt trouwens niet uit. Bescherming van de huid is het enige nut van zonnebrand.

Het beste is het echter om uit de zon te blijven, zeker op het heetst van de dag. Toch de zon in? Dan is kleding belangrijk, inclusief hoedje of petje. Kinderen kunnen tussen twaalf en vier uur beter in de schaduw spelen. En dan nog moet je ze insmeren. Helaas vrienden van de zon, het is niet anders. Zonnen is het nieuwe zitten en is een stuk schadelijker dan we voorheen dachten. Op je strandlaken of ligbed zadel je jezelf op met huidkanker. Dat is niet alleen de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, het is ook de vorm die het makkelijkst te voorkomen is. De schaduw opzoeken dus, en sowieso smeren met een van onderstaande crèmes uit de top 3 beste zonnebrandcrèmes van 2021!

hoe ongezond is zonnen

Onze top 3 beste zonnebrandcrèmes van 2021

Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray

Deze zonnebrand is door de Consumentenbond als beste getest. Er zit geen alcohol in waardoor je huid niet gaat uitdrogen. Deze crème voedt je huid juist. Je huid wordt er lekker soepel van. Voorkom huidproblemen en zorg goed voor jezelf met deze zonnebrand. Met een factor 50 ben je ervan verzekerd dat je niet verbrandt. Bovendien komt hij in een voordeelverpakking zodat je zeker voor de hele zomer genoeg zonnebrandcrème hebt. Voor het hele gezin welteverstaan. Als kers op de taart ruikt deze crème heerlijk waardoor je gelijk een vakantiegevoel krijgt! Niet voor niets de nummer 1 in onze top 3 van beste zonnebrandcrèmes van 2021!

Biodermal Zonnebrand

Biodermal Zonnebrand komt in een spray fles waardoor je het gelijkmatig over je lichaam kunt verdelen. Met de factor 30 loop je niet het risico om te verbranden. Het is belangrijk je huid goed te beschermen. Je kunt beter gelijkmatig bruin worden dan je huid beschadigen. De zonnebrand is niet vet of plakkerig en trekt gelijk in de huid zodat je de rest van de dag beschermd bent. Hij is zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Ga je zwemmen? Geen probleem. Het gaat namelijk om waterproof zonnebrand waardoor je veilig bent, ook na een frisse duik. De crème is dermatologisch getest en parfumvrij om irritaties te voorkomen. Kortom, een makkelijk smerende crème die je huid soepel en gehydrateerd houdt in de zon zonder dat je het risico loopt om te verbranden!

Vision Every Day Sun Protection

Deze zonnebrand trekt snel in de huid. Je voorkomt beschadigingen van de huid en dat je verbrandt. Het is begrijpelijk dat je een lekker kleurtje wilt opdoen in de zon. Echter, verbranden is zeer slecht voor je huid en bovendien voor je gezondheid. Met deze crème voorkom je dat dit gebeurt. De crème is waterbestendig dus je kunt er gerust mee gaan zwemmen. Het biedt bescherming voor het hele gezin. Het gaat om een compacte tube die je makkelijk mee kunt nemen in je tas. 15 minuten voordat je in de zon gaat breng je hem aan en na even wachten is hij helemaal in de huid getrokken zonder een vettige laag achter te laten. Het gaat om een parfumvrije zonnebrand waardoor hij ook voor de gevoelige huid te gebruiken is. Hij smeert zo lekker weg dat je snel geneigd bent om nog een keer te smeren. Wij zijn fan!

Leestip: lees hier hoe je je huid na de zomer het beste kunt verzorgen

Reacties uitgeschakeld voor Hoe ongezond is zonnen? Bescherm jezelf met onze top 3 beste zonnebrandcrèmes van 2021