parfum-langer-laten-ruiken-1
Fashion

Hoe parfum langer laten ruiken? Dit zijn de beste tips & tricks!

Parfum dragen is een luxe en geeft je nét dat tikkeltje meer zelfvertrouwen. Daarom is het extra fijn als je het parfum zo lang mogelijk ruikt. Hoe parfum langer laten ruiken? In dit artikel delen we de beste tips & tricks voor parfum. Wanneer je deze trucjes toepast, kan je veel langer genieten van je favoriete geur!

1. Breng parfum aan voordat je jezelf aankleedt

Parfum wordt geactiveerd door hitte en chemische reacties. Het is dus effectiever als het op de huid wordt aangebracht in plaats van op kleding. Daarnaast kan parfum vlekken of schade aanbrengen op bepaalde stoffen en dat is natuurlijk ook niet handig.

2. Breng parfum aan op de pulspunten

Hoe parfum langer laten ruiken? Door parfum aan te brengen op de pulspunten, kan je veel langer genieten van je lievelingsgeur! Pulspunten zijn plekken op je lichaam waar de hartslag gevoeld kan worden door aderen die dichtbij de huid liggen. Door de temperatuur in het bloed is dit de perfecte plek om parfum aan te brengen. Goede plekken om parfum te sprayen zijn bijvoorbeeld je hals, achter je oren en op je polsen. Wrijven doe je beter niet want zo breken de moleculen en kan de geur verdwijnen.

3. Kies parfum met sterke basisnoten

Je zal je parfum langer ruiken als je kiest voor een geur met sterke basisnoten. Nu hoor ik je denken: noten?! Net als componisten gebruiken parfumeurs noten, deze brengen de geuren aan in lagen. Topnoten zijn de hoofdnoten van een geur en worden het eerste vrijgegeven. Deze topnoten zijn meestal fris, fruitig en zoet. Nadat de topnoten vervagen, komen de hartnoten naar de voorgrond. Hartnoten zijn rijker en langer aanwezig. Tenslotte komen de basisnoten die sterk aanwezig zijn en het langst blijven ruiken.

4. Gebruik een parfum naargelang het seizoen

Je staat er wellicht niet bij stil, maar de omgevingstemperatuur beïnvloedt de draagtijd van een parfum. Het parfum wordt geactiveerd door warmte en laat een sterke geur achter. Op een warme zomerdag vervliegen parfums sneller. Daarom is het verstandig om een lichte geur in de zomer vaker aan te brengen. In de zomer kan je eventueel ook kiezen voor een lichte eau de toilette in plaats van een zwaar parfum.

5. Gebruik de juiste hoeveelheid voor jouw huidtype

Als het op verzorgingsproducten aankomt is het altijd handig om je huidtype te kennen: droog, vet of normaal. Ook bij het kiezen van een parfum is dit belangrijk om te weten. De alcohol in parfum verdampt sneller op een droge huid dan op een vette huid. Hierdoor vervliegt de geur een stuk sneller. Door een bodylotion aan te brengen, kan je je parfum langer laten ruiken. Als je ook nog een bodylotion in dezelfde geur als je parfum gebruikt, dan blijft de geur nog veel langer aanwezig!

6. Overdrijf niet met sprayen

Je bent misschien geneigd om je favoriete geur over je hele lichaam te sprayen, je bent er immers dol op! Echter is het niet nodig om veel parfum te sprayen. Ruik je jezelf? Dan ruiken anderen je ook, zo simpel is het! Teveel parfum gebruiken is niet alleen zonde omdat het flesje sneller leeg is, het kan ook storend zijn voor je omgeving. Het is namelijk niet omdat jij gek bent op die ene geur, dat iedereen in je omgeving dat ook vindt. Als je je parfum niet meer ruikt, dan ben je wellicht gewend geraakt aan de geur. Als je twijfelt, vraag dan aan je partner of een vriend(in) of je parfum voldoende aanwezig is.

7. Bewaar parfum op de juiste plek

Geuren worden afgebroken door licht en hitte, zelfs voordat je een flesje opent. Het kan zelfs gebeuren dat er ongewenste geurtjes ontwikkelen waardoor je lievelingsgeur verandert in een vreselijk parfum. Vooral lichte en minder geconcentreerde parfums hebben hier het meeste last van. Afhankelijk van welke chemische stoffen ontwikkelen, kan een parfum jeuk en roodheid veroorzaken. Om je huid hiervoor te beschermen is het belangrijk dat je je parfum op een droge en koele plek bewaard, ver weg van licht en hitte. Parfum bewaren op je badkamer is geen goed idee want daar kan de vochtige lucht in het flesje komen.

Top 5 dames parfums:

Top 5 heren parfums:

Reacties uitgeschakeld voor Hoe parfum langer laten ruiken? Dit zijn de beste tips & tricks!