Living

Hoe richt je een woonkamer Scandinavisch in?

Een woonkamer Scandinavisch inrichten is niet zo moeilijk, indien je je maar houdt aan de basisprincipes. Een Scandinavische woonkamer inrichten doe je door het geheel licht en open te houden. Een woonkamer Scandinavisch inrichten doe je door gebruik te maken van warme materialen. De sfeer die wordt uitgestraald zal er een zijn van puurheid en rust. Dat geheel past goed bij de omgeving en het klimaat van Scandinavië.

Scandinavisch woonkamer interieur

Voor het Scandinavisch woonkamer interieur worden vooral meubels gebruikt die een tijdloze uitstraling geven en vakmanschap uitstralen. Er worden voor de meubels materialen gebruikt die uit de omgeving komen. Vaak worden er prachtige houten tafels gebruikt en de banken worden met wol gestoffeerd. De decoraties komen uit de omgeving en de natuur. Een Scandinavische woonkamer inrichten doe je vaak door het gebruik van gezellige kleedjes, kussens en gordijnen.

Vloer

Voor de vloer gebruikt men vaak hout. Scandinavië is een van de beste landen die houten vloeren produceren. Wanneer je naar Scandinavië gaat, zul je vaak een gewone houten vloer zien of een witgeschilderde. Door gebruik te maken van witte vloeren komt de nadruk beter te liggen op de andere producten die gebruikt worden. Je kunt daarbij denken aan bijzondere meubelstukken die dan beter tot hun recht komen. De populairste houtsoorten die gebruikt worden om een woonkamer Scandinavisch in te richten zijn essen, dennen of eiken. Voor de afwerking hebben ze een lichte uitstraling.

scandinavische woonkamer inrichting

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/454230312400947270/

Kleur

Als basiskleur wordt voor het inrichten van een woonkamer in Scandinavië wit gebruikt. Op deze manier kan er gemakkelijk met andere kleuren worden gecombineerd. Vaak worden er ook pasteltinten gebruikt. Om het geheel nog een warmere uitstraling te geven, worden er vaak wollen kleden toegepast. Ook zie je er zwarte tinten bij de inrichting terugkomen. Lichtblauwe tinten worden ook vaak in de woonkamer van Scandinavië gebruikt.

Het geheel wordt pas compleet door een paar mooie grote groene planten in de woonkamer te plaatsen.

De woonkamer van Scandinavië straalt een prettige sfeer uit. Hij is schoon, maar door de prachtige combinatie van de meubels, vloer en kleuren zal het een geheel worden. Je zult er, indien je er op vakantie gaat, je direct thuis voelen. Het straalt een bepaalde warmte uit die je zal omarmen en waardoor je eerder geneigd bent om er nog vaker op vakantie te gaan.

scandinavische woonkamer inrichten

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/429953095667016132/

Reacties uitgeschakeld voor Hoe richt je een woonkamer Scandinavisch in?