Hoe voorkom ik luchtbellen in nagellak
Fashion

Hoe voorkom ik luchtbellen in nagellak?

De zomer komt eraan, tijd om die felgekleurde nagellak boven te halen! Heb jij wel eens moeite met het lakken van je nagels? Dat begrijpen wij heel goed. Je nagels lakken vraagt veel geduld en het resultaat kan door één klein foutje al luchtbellen in nagellak veroorzaken. Om deze frustratie te voorkomen, delen we hieronder een aantal tips om luchtbellen in nagellak te voorkomen. Zo zien je nagels er straks mooi en egaal gelakt uit!

Hoe voorkom ik luchtbellen in nagellak? 8 tips voor mooi gelakte nagels

1. Week je handen eerst in koud water

Voordat je aan de slag gaat met het lakken van je nagels, is het belangrijk om je handen eerst te laten weken in een koudwaterbadje. Een te warme lichaamstemperatuur kan namelijk luchtbellen in nagellak veroorzaken. Droog daarna je handen en nagels af en ga door naar de volgende stap.

2. Maak je nagels schoon met nagellak remover

Heb je momenteel geen nagellak op? Ook dan is het belangrijk dat je je nagels eerst schoonmaakt met nagellak remover. Hoe schoner je nagels, hoe minder luchtbelletjes je krijgt. Gebruik bij voorkeur een nagellak remover zonder aceton want hierin zitten middelen die je huid minder uitdrogen en irriteren.

Trind Zonder Aceton
Trind Zonder Aceton
Bourjois Dissolvant 1 Seconde Magic Nail Nagellakremover
Bourjois Dissolvant 1 Seconde Magic Nail Nagellakremover
Sencebeauty - Nagellak Remover
Sencebeauty – Nagellak Remover

3. Schud nooit met je potje nagellak

Wellicht maak jij je er ook schuldig aan: schudden met je potje nagellak voordat je het gebruikt. Helaas is dit niet goed voor de nagellak omdat er dan bobbels ontstaan. Een andere mogelijkheid is om het potje te rollen of wrijven tussen je handpalmen. Hierdoor zullen geen luchtbelletjes ontstaan. 

4. Houd de dop dicht

Laat jij de dop tijdens het lakken van je nagels altijd open staan? Dat doe je vanaf nu beter niet meer. Bij blootstelling aan lucht wordt de nagellak stroperig en krijg je sneller bobbels. Een kleine moeite, toch?

5. Gebruik een base coat

Gebruik een goede base coat alvorens je nagellak aanbrengt. Een base coat zal ervoor zorgen dat de lak minder snel de kans krijgt om te gaan bobbelen. Daarnaast zorgt een base coat ervoor dat de lak op je nagels langer mooi blijft. En wat ook handig is meegenomen: het is ideaal om broze nagels te versterken

Nagellak - Essie Nagelverzorging
Nagellak – Essie Nagelverzorging
Herome Base Coat
Herome Base Coat

6. Lak in één beweging

Zodra het borsteltje je nagel raakt, is het belangrijk om het borsteltje hierop te houden en het in één beweging te lakken. Op die manier kan er minder snel lucht in je nagellak kruipen en verminder je de kans op luchtbelletjes.

7. Breng twee lagen aan

Het beste is om je nagels zo dun mogelijk te lakken. Want hoe dikker de laag, hoe groter de kans op bobbels. Je brengt beter twee lagen aan dan één dikke laag. Let er wel op dat de eerste laag helemaal droog is voordat je de tweede laag aanbrengt.

8. Laat de lak goed drogen

Deze laatste tip vraagt wellicht het meeste geduld: laat je nagellak goed drogen en probeer het eerste uur zo weinig mogelijk met je nagels te bewegen. De nagellak moet eerst goed uitharden zodat er geen krassen of deuken opkomen. Het vergt een beetje geduld, maar het resultaat is wel een nagellak zonder luchtbelletjes!

Rimmel 60 Seconds Nagellak
Rimmel 60 Seconds Nagellak
Essie Spring Limited Edition
Essie Spring Limited Edition
Essie Treat love
Essie Treat love
 Infinite Shine Gel Polish
 Infinite Shine Gel Polish
PJR Care Nail Polish
PJR Care Nail Polish
Essie midsummer 2021
Essie midsummer 2021
Reacties uitgeschakeld voor Hoe voorkom ik luchtbellen in nagellak?