Hoe zet ik op een juiste manier gellak
Fashion

Hoe zet ik op een juiste manier gellak?

Hou jij ook zo van gelnagels? Gellak heeft een mooie, natuurlijke glans en ziet er prachtig uit! Daarnaast voelt gellak zacht aan waardoor het comfortabel is om te dragen. Er is maar één nadeel aan gellak: als je naar de schoonheidsspecialiste gaat om gelnagellak te laten aanbrengen, dan hangt daar een flink prijskaartje aan vast. Daarom delen wij een handig stappenplan waarmee je zelf gellak kunt aanbrengen. Dit is immers makkelijker dan je denkt!

Wat is gellak?

Gelnagellak is een speciale nagellak waarbij je een soort gel aanbrengt op je nagels, en deze laat uitharden onder een speciale uv- of ledlamp. De gel heeft een stroperige substantie van polymeerhars en is in de jaren 90’ ontwikkeld om kunstnagels mee te creëren. Gelnagels zijn flexibel en buigzaam waardoor ze natuurlijker aanvoelen dan acrylnagels. Ze hebben van nature een mooie glans en deze glans blijft veel langer zitten dan bij gewone nagellak.

Gellak blijft tot wel drie weken mooi. Dit komt doordat het dikker is dan gewone nagellak en goed hecht aan je nagels. Dit is dan ook de reden waarom veel vrouwen kiezen voor gelnagellak: hun nagels zien er lang mooi uit en ze hebben er geen omkijken naar. Gelnagellak op teennagels blijft dikwijls zelfs nog een paar weken langer mooi!

alles over gellak

Hoe zet ik op een juiste manier gellak?

Het aanbrengen van gellak vergt iets meer tijd dan gewone nagellak, maar het resultaat is dan ook prachtig! Gelukkig kan je makkelijk zelf gellak aanbrengen. Wanneer je de volgende stappen volgt, breng je gellak op een juiste manier aan en krijg je er geen broze nagels van. 

1. Vijl je nagels

Vooraleer je begint met zelf gellak aanbrengen is het belangrijk om je nagels te ontvetten. Voor een volledige manicure kan je eventueel je nagelriemen nog even terugduwen met een bokkenpootje. Vijl je nagels daarna in de gewenste vorm. Vijl hierbij altijd in één richting want zo voorkom je scheurtjes in je nagels. Indien je het wenst, kan je ook je nageloppervlak zachtjes vijlen. Op die manier zal de gellak beter aan je nagels hechten.

2. Gebruik een nagelprimer

De volgende stap is primer aanbrengen. Hiermee geef je jouw nagels extra verzorging en maak je ze helemaal klaar voor de gelnagellak. Primer kan je gewoon aan de lucht laten drogen.

3. Breng een basecoat aan

Vooraleer je de gellak aanbrengt, breng je eerst een basecoat voor gelnagels aan. Deze basis zorgt ervoor dat je gelnagellak langer mooi blijft. Breng de basecoat op je nagels aan en laat deze basislaag twee minuutjes drogen onder een speciale led- of uv lamp.

4. Breng gelnagellak aan

Heb je een mooie kleur gellak uitgekozen? Breng deze kleur dan op je nagels aan. Daarna laat je je nagels opnieuw twee minuten onder de lamp drogen. Start altijd met een dun laagje nagellak. Als je een hogere dekking wilt, kan je na het drogen nog een laagje aanbrengen en deze ook nog eens twee minuten onder de gellaklamp laten drogen. Indien je het wenst, kan je eventueel nog een extra laag aanbrengen.

5. Breng een topcoat aan

Tenslotte is het tijd voor de finishing touch: de topcoat! Deze laatste laag geeft je gelnagels extra glans en houdt ze langer mooi. Ook de topcoat laat je twee minuutjes onder de lamp drogen.

Hoe zet ik op de juiste manier gellak

Zelf gellak aanbrengen: waar op letten?

Zelf gellak aanbrengen is makkelijk, maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden. Hieronder zetten we de meestvoorkomende fouten op een rijtje.

Contact met water

Wanneer je nagels een uur voor of na het aanbrengen van gelnagellak in contact komen met water, blijven je gelnagels minder lang mooi omdat de gelnagellak zich minder goed kan hechten. Een uurtje water vermijden is dus de boodschap!

Vergeten te ontvetten

Er ligt van nature een vettig laagje op je nagels. Wanneer je dit er niet afhaalt voordat je de gelnagellak aanbrengt, kan de gel opnieuw niet goed hechten.

Te kort of te lang uitharden

Het is belangrijk om de tijd goed in de gaten te houden als je gelnagels onder de lamp laat uitharden. Te kort of te lang kan ervoor zorgen dat je gelnagels minder mooi worden en niet goed blijven zitten. Twee minuten is ideaal.

wat is gellak

Met gelnagellak zien je nagels er mooi gelakt uit met een natuurlijke glans. Je kunt gelnagels laten zetten bij een schoonheidsspecialiste, maar je kunt dus ook makkelijk zelf gellak aanbrengen. Met bovenstaand stappenplan weet je precies wat je moet doen en welke fouten je moet vermijden. 

Wat heb je nodig om zelf gellak te zetten?

Gellak starterspakket
Gellak starterspakket
Starterspakket Gel Nagellak
Starterspakket Gel Nagellak
Allures Gellak - Starterspakket
Allures Gellak – Starterspakket
Gellak Base & Top Coat Nagellak Set
Gellak Base & Top Coat Nagellak Set
Méanail - Gellak
Méanail – Gellak
De Sera Gellak 6-delige Set
De Sera Gellak 6-delige Set
GUAPÀ - Nail Prep Nagel Voorbereiding Pakket
GUAPÀ – Nail Prep Nagel Voorbereiding Pakket
Reacties uitgeschakeld voor Hoe zet ik op een juiste manier gellak?