Hoe zorg je ervoor dat je haar minder vet lijkt?
Tips

Hoe zorg je ervoor dat je haar minder vet lijkt?

Heb je snel last van vet haar? Dan heb je wellicht de neiging om je haar steeds vaker te wassen. Maar door je haar vaker te wassen, zet je je talgklieren aan om harder te gaan werken. Wanneer je je haar wast, was je naast het vuil ook natuurlijke vetten van je hoofdhuid weg. Om dat te compenseren gaan je talgklieren aan het werk om het huidvet aan te vullen. Je leest het: het is een straatje zonder eind. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet wordt. Echter kunnen we ons voorstellen dat je liever niet met een vettige coupe over de straat loopt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je haar minder vet lijkt, zonder dat daar shampoo aan te pas komt. Lees maar mee!

1. Haar minder vet met droogshampoo

Hoe zorg je ervoor dat je haar minder vet lijkt? Droogshampoo is ideaal om je haar op te frissen zonder wassen. Droogshampoo absorbeert vet, vuil en vieze geurtjes uit je haar. Als je de droogshampoo aanbrengt op droog haar, moet je het alleen nog even inmasseren. Voor het beste resultaat kan je daarna nog even met de föhn door je haar blazen. Nog geen droogshampoo in huis? Check dan zeker deze voordeelverpakkingen! 

got2b Fresh&Fabulous Volume droogshampoo
got2b Fresh&Fabulous Volume droogshampoo
SYOSS Pure Fresh DroogShampoo
SYOSS Pure Fresh DroogShampoo
Schwarzkopf Fresh Droogshampoo
Schwarzkopf Fresh Droogshampoo
Andrelon Droogshampoo Verrassend Volume
Andrelon Droogshampoo Verrassend Volume
Garnier Fructis Compressed Droogshampoo
Garnier Fructis Compressed Droogshampoo

2. Babypoeder of bakpoeder

Je kunt ook prima babypoeder of bakpoeder gebruiken om vet haar op te frissen. Deze producten hebben dezelfde eigenschappen als droogshampoo. Je gebruikt het dan ook op dezelfde manier. Het enige waar je moet op letten, is dat het poeder geen witte waas achterlaat. Vooral als je donker haar hebt, is dit een puntje om rekening mee te houden.

3. Maïzena

Hetzelfde geldt voor maïzena. Echter is dit middeltje wel minder geschikt voor donker haar. Indien je het toch wilt gebruiken, meng het dan met cacaopoeder voor een beter resultaat. Het voordeel van cacaopoeder is dat het ook nog eens lekker ruikt!

4. Je haar opsteken

Je haar wordt vooral vet doordat het langs je hoofdhuid beweegt, net als langs de huid van je gezicht, hals en nek. Je haar wordt vervolgens vet van het huidvet en zweet van de huid. Wanneer je een staart maakt of je haar opsteekt, beweegt het minder en voorkom je aanrakingen met je gezicht. Hierdoor zal je haar minder snel vet worden.

5. Niet slapen met los haar

‘s Nachts kan je haar natuurlijk ook in aanraking komen met je gezicht. Als je dan ook nog nachtcrème op hebt, wordt het al snel een vettig boeltje. Onze tip? Ga niet slapen met los haar maar bind het vast bovenop je hoofd. Op die manier heb je tijdens het slapen geen last van je haar en komt het zo min mogelijk in aanraking met je huid.

6. Gebruik blotting paper

Blotting paper, ook vloeipaper genoemd, is bedoeld om je vet of zweet van de vette huid te deppen zodat je make-up langer mooi blijft. Echter kan je het ook prima voor je haar gebruiken. Je hoeft alleen blotting paper te nemen en je haar en hoofdhuid ermee te bewerken. Op die manier zal het vet geabsorbeerd worden.

Shiseido Essentials Oil Control
Shiseido Essentials Oil Control

7. Was je kussensloop regelmatig

Het klinkt logisch, maar als je wekenlang op hetzelfde kussensloop zou slapen, kan je haar niet anders dan constant vet worden. Voorkom dat het vet van je kussensloop op je pas gewassen haar terechtkomt door het regelmatig te vervangen. Op die manier blijft je haar langer schoon en fris. Bovendien is het ook een stuk hygiënischer om op een fris gewassen kussensloop te slapen. Zeker wanneer je veel zweet in de zomer.

8. Spoel je haar met appelazijn

Deze laatste tip klinkt een beetje vreemd, maar het werkt echt! Appelazijn verwijdert shampooresten en restjes van haarverzorgingsproducten. Daarnaast sluit het je haarschubben waardoor het meer gaat glanzen en minder gaat klitten. Hier kan je meer lezen over zachte en glanzende haren met appelazijn

Met behulp van bovenstaande tips kan je jouw wasbeurt steeds langer uitstellen, waardoor je haar minder snel vet zal worden. Veel succes!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe zorg je ervoor dat je haar minder vet lijkt?