Hondenbrokken als superfood (1)
Hip and happening

Hondenbrokken als superfood

We mogen onszelf dan wel flink in de watten leggen door te ontbijten met chiazaad, gojibessen en pompoenpitten, maar ook onze viervoeter kan wel wat extra energie gebruiken. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn al hondenbrokken met deze superfood op de markt verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld brokken met kamille, venkel, selderij maar ook met eieren of basilicum. 

Niet alleen heeft voeding veel invloed op onze eigen gezondheid, maar ook honden profiteren van de juiste voeding. Gezonde hondenvoeding verkleint namelijk het risico op ziektes en kleine klachten kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Reden genoeg om te investeren in kwalitatief gezonde hondenbrokken. Maar hoe kies je nu de beste brok voor jouw viervoeter? We helpen je graag op weg. 

Ingrediënten in hondenvoer

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten hondenvoer dat het soms moeilijk is om af te vragen welk voer nu kwalitatief goed en het beste is voor je hond. Een normale hondenmaaltijd bestaat vaak uit kip, kalkoen, vis, rijst, groenten of aardappelen. Daarbij zijn de meest belangrijke vitaminen voor je hond onder meer vitamine E en omega 3 en 6. Het gaat daarnaast bij de keuze van hondenvoer vooral om de voedingswaarde die in het voedsel zit. Normaliter bestaat goed hondenvoer uit 25% proteïnen en voor een kleine 20% uit vetten. Dit is natuurlijk ook vooral afhankelijk van het type hond dat jullie hebben.  

Wat is de juiste keuze?

Het is moeilijk om te zeggen wat nu écht de juiste keuze is als het aankomt op hondenvoer. Zoals we hierboven al kort hebben beschreven, is dit ook helemaal afhankelijk van de viervoeter die door je huis rond banjert. Een evenwichtige maaltijd voor een hond bestaat vaak uit een combinatie van eiwitten, koolhydraten, vetten en vitamines en mineralen. Een juiste verhouding van deze vijf onderdelen zorgt ervoor dat je hond veel energie binnenkrijgt. Probeer daarnaast bij de keuze van een hondenbrok goed te kijken naar de ingrediënten die ervoor worden gebruikt. Zo heb je veel brokken op de markt met kunstmatige smaak- en geurstoffen, suiker, zout en E-nummers. In een échte goede hondenbroek zitten geen kunstmatige toevoegingen. 

Superfood in hondenbrokken

Waarbij vroeger vooral werd gekozen voor krokante hondenbrokken, wordt er nu door de baasjes steeds meer geïnvesteerd in geperste hondenbrokken. Geperste hondenbrokken zijn namelijk compact en geconcentreerd. Dit houdt in dat alle voedingsstoffen bij elkaar worden geperst zonder dat er lucht in de brokken komt. Het gevolg hiervan is dat deze hondenbrokken minder ruimte in de maag innemen, waardoor de maagbelasting minder groot is. Deze hondenbrokken zijn ideaal voor de actievere honden. 

Naast de gebruikelijke ingrediënten, zoals vlees- en vis, zijn er ook steeds meer koud geperste hondenbrokken op de markt vol groente en fruit. Zo zijn er zelfs hondenbrokken met superfood ‘spirulina’ wat de meeste mineralen van alle plantensoorten op aarde bevat. Voor een mens is spirulina een goede bron van eiwitten en voor de hond zorgt deze algensoort voor een glanzende vacht en gezonde spijsvertering. Een extra dosis groente en fruit kan net zoals ieder mens, ook iedere hond gebruiken. 

Reacties uitgeschakeld voor Hondenbrokken als superfood