hondenfietskar
Hip and happening

Hondenfietskar

Een hondenfietskar is een perfecte uitkomst wanneer je graag fietst en je hond mee wilt nemen. Je kunt een langere afstand afleggen dan wanneer je wandelt en het is een stuk minder vermoeiend voor je hond. Wanneer je een oude hond hebt die niet zo ver meer kan lopen, dan kun je er alsnog lekker op uit. Of wanneer je een pup hebt die nog geen lange afstanden kan wandelen is het een mooie oplossing. Hondenfietskarren zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wanneer je overweegt om een hondenfietskar aan te schaffen is het verstandig dat je weet wat er allemaal te koop is. In dit blog lees je alles wat je moet weten wanneer je een hondenfietskar wilt aanschaffen. 

Waarom een hondenfietskar?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je een hondenfietskar kunt aanschaffen. De meeste mensen denken dat een hondenfietskar alleen voor het plezier wordt gekocht. Door mensen die graag fietsen en hun hond mee willen nemen. Maar dat is lang niet de enige reden. Er zijn namelijk veel honden die moeite hebben met het lopen van lange afstanden. Bijvoorbeeld wanneer ze oud, of nog heel jong zijn, of wanneer ze een blessure hebben aan een poot. Er zijn ook honden die gewoonweg niet zoveel beweging nodig hebben. Als hondeneigenaar wil je je hond misschien toch overal mee naartoe nemen. Met een hondenfietskar kun je alsnog je hond trakteren op een ritje in de buitenlucht. 

De voordelen

Zoals boven genoemd is een hondenfietskar een uitstekende oplossing wanneer je hond geen lange afstanden kan wandelen. Maar er zijn nog meer situaties waarin een hondenfietskar de oplossing biedt. 

Je hond kan niet naast de fiets lopen

Je had zo gehoopt dat je lekker met je hond kon gaan fietsen. Maar helaas je hond vindt het niet prettig om naast de fiets te wandelen. Of je hond gaat er vandoor wanneer hij naast de fiets loopt, met alle gevolgen van dien. Met een hondenfietskar kun je je hond, en jezelf, nog steeds meenemen op een lekker fietstochtje

Het asfalt is te warm voor je hond

Als hondeneigenaar weet je het waarschijnlijk allang, maar asfalt is op warme dagen niet fijn voor een hond. De onderkant van zijn poten kunnen zelfs kapot gaan, wat erg pijnlijk is voor de hond. Op warme dagen kun je alsnog fietsen met je hond in een hondenfietskar. 

Je hond is bang voor de auto

Er zijn genoeg honden die bang zijn voor een autorit. Een ritje naar de dierenarts kan dan soms een grote uitdaging zijn. Met een hondenfietskar is dat probleem direct opgelost.

Waar moet je op letten?

Niet iedere hond is hetzelfde. Je kunt je vast voorstellen dat een fietskar voor een Chihuahua niet geschikt is voor een Herdershond. En wanneer je een Jack Russell in een fietskar voor een Labrador zet dan is je lieve viervoeter waarschijnlijk ook niet tevreden. Bij de aanschaf van een fietskar moet je er dus op letten dat deze geschikt is voor jouw hond. Jij zelf stelt misschien ook bepaalde eisen aan een fietskar. Bijvoorbeeld de kleur van de fietskar, of wil hem graag makkelijk kunnen opbergen. Ook de veiligheid van een hondenfietskar is een belangrijk onderdeel. Jullie gaan immers samen deelnemen aan het verkeer. De hondenfietskar moet dus goed zichtbaar zijn.

Een hondenfietskar online kopen

Het aanbod hondenfietskarren online is ontzettend breed. Je vindt er de beste merken en tevens ook accessoires voor een hondenfietskar, zoals een fietskar koppelstuk. Laat je inspireren door het grote assortiment hondenfietskarren dat online te vinden is. Voordat je overgaat tot de aankoop is het verstandig om je wensen helder te hebben, en die van je hond natuurlijk. Voordat je het weet rijden jullie met de wind door jullie haren over straat. 

Reacties uitgeschakeld voor Hondenfietskar