eerste keer hot yoga
Health

Hot yoga: iets voor jou?

Mensen die voor de eerste keer hot yoga doen, willen vaak niet meer anders en raken lichtelijk tot hevig verslaafd. Hoe kan dit eigenlijk? Wat is hot yoga en wat maakt deze vorm van yoga voor beginners zo aantrekkelijk? In dit blog lees je alles over hot yoga en de voordelen van deze vorm van ontspanning.

Yoga in een lekker warme ruimte

Hot yoga geldt als een van de nieuwste hypes in de yogawereld. Hot yoga houdt in dat je yoga doet in een warme ruimte, van gemiddeld 40 graden of, ook dat komt voor, 28 graden of hoger. De eerste keer hot yoga is een bijzondere ervaring, maar je raakt er al nel aan gewend. Maar wat is hot yoga precies? Feit is dat er diverse vormen van hot yoga voor beginners bestaan. Het meest bekend is de zogeheten Bikram Yoga, die bestaat uit twee ademhalingsoefeningen en 26 yogaposities. Andere bekende vormen zijn de Yin Yoga, Hatha Yoga en Ashtanga Yoga. Er is dus veel variatie qua yogavormen en -soorten.

yoga voor beginners

Hot yoga wat trek ik aan?

Als je de eerste keer gaat naar hot yoga wat trek ik aan? Deze vraag wordt veel gesteld. Belangrijk is in elk geval dat je bij deze vorm van yoga voor beginners geen lange mouwen en lange broeken aantrekt. Kies voor luchtige kleding, die ruim zit en snel kan opdrogen. Er is overigens ook speciale hot yoga kleding beschikbaar als je je afvraagt: hot yoga wat trek ik aan?

De voordelen van hot yoga

Het is niet voor niets dat hot yoga zo trendy is op het moment. Dat heft vooral te maken met de voordelen van deze vorm van ontspanning. Een groot fysiek voordeel is dat je je lichaam tijdens hot yoga-sessies stimuleert om afvalstoffen af te voeren. Hot yoga heeft dan ook echt gezondheidsvoordelen en helpt je lichaam om zichzelf te reinigen. Verder houdt hot yoga je in fysieke zin in beweging en is dus goed om de spieren soepel te houden. Door de warmte kun je ook een stuk gemakkelijker oefeningen doen. Ten slotte heeft reeds de eerste keer hot yoga, maar zeker de daaropvolgende bezoeken, als voordeel dat je mentaal helemaal tot rust komt. Je oefent om geestelijk om te gaan met warmte en vochtige ruimtes. Door het binnenklimaat kom je helemaal tot rust en leer je je mentaal te focussen op de yogaoefeningen, waardoor je eventuele stress helemaal los kunt laten.

Reacties uitgeschakeld voor Hot yoga: iets voor jou?