Living

Huisinspiratie voor het voorjaar van 2020: 3 tips

Het voorjaar van 2020 is in volle gang en de lentezon prikt al bijna weer door het wolkendek heen. Hoog tijd dus om je te verdiepen in de meest recente woontrends voor 2020 en daarop in te spelen door het interieur onder handen te nemen. We hebben de beste 3 tips voor eigentijdse huisinspiratie hieronder voor je in kaart gebracht. Doe er je voordeel mee en maak jouw woning alvast lente- en zomerklaar, zodat je voorbereid bent op de mooie maanden die eraan komen.

1. Stijlvolle en efficiënte raamdecoratie

Een punt van aandacht dit voorjaar is zorgen voor stijlvolle en efficiënte raamdecoratie, een van de grootste interieurtrends van 2020. Met name houten jaloezieën zijn dit jaar erg populair. Houten jaloezieën hebben namelijk enkele interessante voordelen te bieden vergeleken met andere soorten raamdecoratie in huis. een van de grote voordelen van jaloezieën van hout is bijvoorbeeld het feit dat deze raambekleding een natuurlijke en zachte uitstraling heeft. Verder passen houten jaloezieën in elk woningtype. Ze zijn te combineren met Scandinavische interieurs, eigentijdse woonstijlen, maar ook in klassiek ingerichte of landelijke georiënteerde huisstijlen komt dit type decoratie mooi uit de verf. Als derde pluspunt geldt dat jaloezieën van hout gemakkelijk schoon te maken zijn. En ten slotte is het fijn dat deze raambekleding goed isoleert.

2. Maak het tuinterras in orde

Van een zonnig voorjaar valt niet optimaal te genieten als je niet lekker in de tuin kunt zitten om van de zon en jouw goed verzorgde tuin te genieten. Daarvoor is natuurlijk wel wat nodig. Een van de belangrijkste manieren om volop van de bloemen en planten in de tuin te kunnen genieten, is door een comfortabele loungeset aan te schaffen of een lekker zittende tuinset met tafel en bijhorende stoelen. Wil je ook buiten kunnen zitten als het wat minder goed weer is, zorg dan dat er een terrasoverkapping achter je woning komt. Verder is natuurlijk een goede terrasheater onmisbaar om de temperatuur op peil te houden. Voordeel van een terrasheater of tuinhaard is natuurlijk dat je ook in de koude avonduurtjes nog lekker buiten in de tuin kunt zitten.

3. Natuurlijke materialen zijn helemaal hot dit jaar!

Ten slotte geldt als derde grote interieurtrend het gebruik van natuurlijke materialen. We zagen als dat decoratie voor ramen van hout erg in is, maar dit is niet het enige dat je qua natuurlijke materialen in huis kunt doen. Zet bijvoorbeeld een rieten stoel in de kamer, maak zelf een fraaie houten boomstamtafel en maak gebruik van stenen voorwerpen in je woning. En bovenal: geniet van het natuurlijke resultaat dat dit oplevert!

Reacties uitgeschakeld voor Huisinspiratie voor het voorjaar van 2020: 3 tips