Interior

Hulp bij het bepalen van de juiste industriële eettafel!

Je wilt graag een industrieel interieur maar je weet nog niet helemaal waar je moet beginnen. Ik heb de tip voor jou waar je mee kunt beginnen! Voeg een industriële eettafel toe aan het interieur. Het is groot, robuust en draagt alle kenmerken bij zich waar een industrieel interieur aan hoort te voldoen. Je weet dus zeker dat je goed zit met een robuuste eettafel industrieel. Maar hoe weet je welke eettafel het beste bij jou past? Denk hierbij aan zaken als welke vorm de tafel moet hebben, of hoeveel personen je kwijt wil aan de tafel. In deze blog lees je alles over hoe je tot de perfecte keuze komt. Lees je verder?

Kenmerken van een industriële eettafel

Eerst leg ik je graag even uit wat precies de kenmerken zijn van een industriële tafel, zodat je precies weet waar het over gaat. De industriële stijl herkennen we snel aan de koele kenmerken die gecombineerd worden met natuurlijke materialen. We zien dus veel het gebruik van hout en metaal terug in deze stijl. Een tafel wordt vaak ook gemaakt van hout en metaal. De perfecte combinatie dus voor het industriële interieur! De combinatie van hout en metaal geeft namelijk een stoere uitstraling aan de tafel. Dus ook bij industriële eettafels zien we deze combinatie veel terug komen. Het warme hout, neem bijvoorbeeld mangohout, wordt gecombineerd met een stoer, metalen onderstel. Denk hier bijvoorbeeld aan metalen x-poot. 

Een ronde industriële eettafel?

Tafels komen in verschillende vormen en maten, zo dus ook de industriële eettafel. Iedere vorm tafel heeft zijn eigen voordelen en hoe deze in de ruimte past. Wanneer je graag gezellig wilt dineren, is het aan te raden om voor een ronde industriële eettafel te gaan. Het voordeel hiervan is namelijk dat je door de ronde vormen altijd een gezellige sfeer krijgt. Wanneer je met meerdere personen eet, krijg je het gevoel dat je altijd naast iemand zit. Daarnaast vult het ook de ruimte op een nieuwe manier. In het interieur vinden we vaak veelal strakke vormen en een ronde tafel kan juist deze lijnen op een speelse manier doorbreken. Wel is het zo dat een ronde tafel vaak wat meer ruimte in beslag neemt dan bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige tafel. Houdt er dus rekening mee dat er een wat grotere ruimte nodig is voor wanneer je een ronde industriële eettafel wilt hebben.

Of ga je toch voor een rechthoekige of vierkante?

Wanneer je geen ruimte hebt voor een ronde eettafel, of gewoon liever de strakke lijnen in het interieur behoudt, zijn er gelukkig ook nog de welbekende rechthoekige eettafels. Dit zijn de eettafels die eigenlijk heel bekend zijn en we in veel interieurs nog steeds zien. Het fijne van deze tafels is dat je gemakkelijk kunt berekenen hoeveel personen je hier aan kwijt kunt. Een ander voordeel is dat deze tafels over het algemeen wat minder ruimte in beslag nemen en dus wat meer geschikt zijn voor kleinere ruimtes. 

Bedenk vooraf hoeveel personen je kwijt wil aan tafel

Om de grootte van de tafel te bepalen, is het handig om vooraf even te bepalen hoeveel mensen je aan de tafel kwijt wilt aan de industriële eettafel. Want er zijn nogal wat maten beschikbaar bij eettafels! Een handige rekentruc om in je achterhoofd te houden bij het bepalen van de maat van de tafel, is dat je per persoon of per stoel 70 centimeter moet rekenen. We gaan er hier natuurlijk van uit dat je aan beide zijkanten van de tafel stoelen neerzet. Dus wanneer je een tafel wilt hebben waar je vier personen aan kwijt kunt, moet je rekening houden met een tafel die minimaal 140 centimeter breed is. Zo kun je aan weerszijden twee stoelen kwijt en kun je ook nog comfortabel bij elkaar aan tafel zitten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je bij de andere op schoot komt te zitten! Dit eet toch wat minder fijn. 

Het combineren van de industriële eettafel

Een stoere eettafel combineren is eigenlijk heel gemakkelijk! Je kunt het opfleuren met een aantal leuke accessoires, of juist combineren met een leuk aantal stoelen. Wanneer je je interieur helemaal industrieel wenst te behouden, is de combinatie met stoere, leren stoelen een perfecte oplossing. Zo behoudt je de stoere elementen van je industriële eettafel. Maar wat ook heel tof is, is om de combinatie te durven maken van stoer en zacht! Zet een aantal leuke velvet stoelen aan de stoere tafel. Zo combineer jij het robuuste van de eettafel met het zachte van het velvet. A match made in heaven! 

Wil jij vandaag nog zo’n stoere eettafel kiezen voor in het interieur? Neem dan eens een kijkje bij Livin24, daar vind je een ruim aanbod aan industriële eettafels, perfect voor jouw interieur! 

Reacties uitgeschakeld voor Hulp bij het bepalen van de juiste industriële eettafel!